Tjaronn Chery viert zijn tweede doelpunt tijdens de wedstrijd Excelsior Rotterdam - NEC op 6 mei 2024.
Tjaronn Chery viert zijn tweede doelpunt tijdens de wedstrijd Excelsior Rotterdam - NEC op 6 mei 2024. Foto: Broer van den Boom/Orange Pictures

Spelmaker Tjaronn Chery over prachtgoal:’Niet nadenken en gewoon schieten’

Algemeen

NIJMEGEN - Tjaronn Chery kroonde zich maandag tot matchwinner met zijn twee goals tegen Excelsior. De spelmaker liet zich weer eens van zijn beste kant zien en met name de eerste treffer was om je vingers bij af te likken. 

Het was weer even geleden dat Chery een doelpunt had gemaakt. In zijn eerste drie wedstrijden scoorde hij drie keer, maar daarna viel het stil. Maandag mocht hij dus zijn vierde en vijfde goal in dienst van NEC noteren. “Ik ben hier met veel bombarie binnengekomen met al die goals en assists. Het ging de laatste tijd wat minder, maar ik ben blij met mijn goals. Ik ben rustig gebleven en dan weet ik ook dat de goals vanzelf komen. Ik heb die druk mezelf opgelegd toen ik hier aankwam, dus het is logisch als het dan minder gaat, dat mensen gaan klagen.” 

Over de doelpunten van Chery tegen Excelsior konden weinig mensen klagen. Zijn eerste goal poeierde hij van een meter of twintig heerlijk in de kruising. “Die was niet slecht, hè. Een mooie assist van Dirk (Proper, red.) achter het standbeen, geloof ik. Ik had een metertje om uit te halen. Dan moet je niet nadenken en gewoon schieten.” 

Belang van overwinning 

Zijn tweede doelpunt volleerde de spelmaker knap uit de lucht. Hij was niet zo mooi als zijn eerste, maar het was ook zeker geen lelijk doelpunt. De goal werd daarna ook gevierd met de meegereisde supporters. “Mensen gaan mij niet snel vergeten hier, denk ik. Mijn kinderen waren ook hier, dus het was leuk dat ze mijn goals konden zien. Youri (Baas, red.) gaf de bal fantastisch in de loop. Zonder na te denken lekker uithalen.” 

De doelpunten waren ook hard nodig, want NEC had het moeilijk met de Kralingers. “Excelsior heeft het ons moeilijk gemaakt en speelde echt goed. Ik ben blij dat we na een uur afstand namen met mijn twee goals. Toen zag je de rust terugkeren in het team. Daarna kwam die rode kaart.” 

Voor NEC was het een broodnodige overwinning. De Nijmegenaren wilden het goede gevoel na de verloren bekerfinale en de wedstrijd tegen AZ weer oppakken. Daarnaast is dit ook de periode dat de knikkers verdeeld gaan worden. “Je weet dat andere teams in je nek zitten te hijgen. De wedstrijd vandaag was superbelangrijk, dus is het ook een goede overwinning. Wij moeten naar onszelf kijken en niet naar anderen.”