Afbeelding
zaken

Weet jij niet welke autoverzekering je moet kiezen?

Zakelijk

Het is niet altijd gemakkelijk om te zien welke verzekering je zou moeten kiezen voor je auto. Er zijn namelijk heel veel opties en daardoor zou je het overzicht eenvoudig kwijt kunnen raken. Tijd dus om te zorgen dat je weet wat de mogelijkheden zijn en wat je kunt doen om de perfecte autoverzekering samen te stellen. Wij laten je graag zien waar je op moet letten om de juiste keus te maken en hoe je kunt zorgen dat je je verzekering vandaag nog kunt regelen. Dan kun je morgen al met een goed gevoel de weg op.

Wat heb jij nodig?

Vraag je mensen wat zij van hun autoverzekering verwachten, dan noemen zij vaak dat zij pechhulp willen. Dit is echter een aanvullend pakket en daarom is het aan te raden om eerst de juiste basis te maken. Dat kun je doen door middel van drie opties. Je kunt de WA-basisverzekering nemen voor je auto. Dit is het minimum dat je aan verzekeringen voor je wagen moet hebben. De schade die jij aan andere weggebruikers toebrengt, wordt dan gedekt. Wil jij net iets meer opties hebben, kies dan voor de WA+ verzekering. Nu kun je ook ruit- brand- en inbraakschade laten vergoeden. Deze twee verzekeringen dekken echter niet de schade die jij oploopt bij een aanrijding. Wil jij dit wel, kies dan voor de allriskverzekering. In dat geval wordt ook de schade die jijzelf opgelopen hebt, door je verzekering vergoed. Dat maakt deze optie heel geschikt voor mensen die een nieuwe auto hebben.

De aanvullende opties

Wanneer je eenmaal een goede basis gekozen hebt voor je verzekering, is het tijd om de aanvullende pakketten te kiezen. Hier komt de pechhulp om de hoek kijken. Ook kun je hier kiezen voor een inzittendenverzekering. Neem jij vaak anderen mee in jouw wagen, dan zijn zij en hun bezittingen, door deze verzekering gedekt. Ook kun je kiezen voor een pakket waarmee je de accessoires in en op je wagen extra kunt verzekeren. Heb jij dus een dure audio-installatie in je wagen, of heb je je wielen voorzien van dure velgen, dan is dit pakket een aanrader. Bekijk alle opties van je verzekeraar even om te zien bij welke pakketten jij het meeste voordeel kunt hebben.

Je verkering vandaag nog afsluiten

Een autoverzekering afsluiten is zo geregeld. Je kunt namelijk online je auto verzekeren. Wil je zorgen dat je niet veel geld aan je verzekering kwijt bent, rij dan verantwoordelijk. Je bouwt dan namelijk schadevrije jaren op waardoor je premie naar beneden gaat. Wil je meer voordeel pakken? Profiteer dan van pakketkorting; dit kan oplopen tot wel tien procent en geldt wanneer je meerdere verzekeringen bij een verzekeraar afsluit. Surf daarom even naar de site van je verzekeraar om te zien hoe jij jouw zaakjes vandaag nog goed kunt regelen.