Afbeelding
zaken

Waar let je op bij het kiezen van een ICT-partner

Zakelijk

Een bedrijf kan niet zonder ICT-partner. Zo’n partij kan je helpen met het netwerkbeheer, maar ook met onderhoud en monitoring, hardware en software, zakelijk internet en VOIP-telefonie. Het vinden van een ICT-dienstverlener is niet bijzonder lastig, maar je moet weten dat niet ieder bedrijf even professioneel en betrouwbaar is. Kies daarom nooit voor de eerste ICT-partner die je tegenkomt, maar neem de tijd om de beste te vinden. Om jou een handje bij te helpen, vertellen we je hier waar je op let bij het kiezen van zo’n partij.

Diensten
Voordat je in zee gaat met een ICT-dienstverlener, verdiep jij je in de diensten van het bedrijf. Veel van dit soort bedrijven bieden soortgelijke diensten aan, waardoor je misschien denkt dat het niet uitmaakt waar je voor kiest. De ene ICT-partner gaat alleen verder dan de ander. Zo focust de een zich bijvoorbeeld alleen op systeembeheer, netwerkbeheer, onderhoud en monitoring en hardware en software. Een andere partij biedt mogelijk ook zaken als werkplekbeheer, webhosting, zakelijk internet, VOIP-telefonie, het uitrollen van nieuwe werkplekken en het inrichten van online werkplekken aan. Neem daarom de tijd om een goede ICT-partner te vinden.

Klantgerichtheid
Wil je netwerkbeheer in Nijmegen uitbesteden? Focus je dan niet alleen maar op de diensten, want klantgerichtheid is minstens zo belangrijk. Is er sprake van een probleem? Dan is het prettig als je ICT-partner dit snel oplost. De gevolgen voor je bedrijf blijven op deze manier tot een minimum beperkt. Onderzoek daarom ook altijd even hoe een ICT-bedrijf omgaat met problemen. Hiervoor kun je onder meer beoordelingen bekijken en reviews lezen van anderen. Dit geeft je een goed beeld van de klantgerichtheid.

Veiligheid
Veel bedrijven slaan hun data tegenwoordig op in de cloud. Je verwacht misschien dat je data hier veilig is, maar helaas is dit lang niet altijd het geval. Een ICT-dienstverlener kan je helpen om de juiste keuze te maken met betrekking tot het opslaan van data. Mogelijk bieden zij zelf opties aan om data veilig op te slaan in eigen datacenters. Zij zorgen ervoor dat alle gegevens van je bedrijf goed beveiligd zijn, waardoor de kans minimaal is dat ze op straat komen te liggen.

Werkgebied
Het werkgebied van een ICT-partner is ook belangrijk. Zo zal een bedrijf gespecialiseerd in ICT voornamelijk werkzaam zijn in en rondom deze stad. Is jouw bedrijf gevestigd in Nijmegen? Zoek dan even in de zoekmachine op de term ICT Nijmegen. Een partner in de buurt is namelijk voor jou een goede keuze. Er kan dan immers snel iemand langskomen als er een probleem is. Dit wordt een stuk lastiger als je bedrijf in Nijmegen zit en je een ICT-partner uit het westen van het land kiest.

Kostenplaatje
Wie op zoek is naar een ICT-partner, is ongetwijfeld ook benieuwd naar de kosten die dit met zich meebrengt. Begrijpelijk, want je wilt niet onnodig veel betalen. Breng daarom je behoeften in kaart en laat op basis hiervan een offerte maken. Hierdoor weet je wat je kwijt bent en kom je achteraf niet voor verrassingen te staan.