Afbeelding
zaken

3 manieren om hout te behandelen met Trae Lyx

Zakelijk

Voor de afwerking van houten vloeren en meubels kun je beits, lak of olie gebruiken. Producten van het merk trae lyx zijn samengesteld met de manier waarop hout in Scandinavische landen behandeld wordt in gedachte. De naam Trae Lyx vindt zijn oorsprong in de Zweedse taal, met trae dat hout betekent en lyx dat luxe betekent. Je kunt houten vloeren en meubels dan ook een luxe uitstraling geven met behulp van de producten uit deze lijn. Kies je voor een kleurtje op het hout met beits, een stevige beschermlaag met lak of toch voor een naturelle verzorging met olie? Lees verder voor meer informatie!

Beits

Door hout te behandelen met beits, kun je een subtiele verandering in de kleur aanbrengen, bijvoorbeeld naar een paar tinten donkerder dan de kleur van het onbewerkte hout. Het voordeel van beits is dat je het hout in principe elke kleurtint kunt geven die je wilt, terwijl de nerf en andere houtstructuur zichtbaar blijft. Je kunt het kleureffect opbouwen door telkens een nieuwe laag aan te brengen tot de juiste tint bereikt is. Trae Lyx kleurbeits is direct gebruiksklaar, geeft bij het aanbrengen een egale kleur en is lichtecht; de kleur vervaagt dus niet door blootstelling aan ligt.

Lak

Als je je houten vloer, trap of meubels optimaal wilt beschermen, kun je het beste kiezen voor lak. Zeker vloeren die aan een intensieve belasting blootstaan, zoals plankenvloeren of parket in winkels en horeca, hebben baat bij een sterke beschermlaag die weerstand biedt tegen krassen, slijtage en chemicaliƫn van schoonmaakmiddelen. Trae Lyx heeft verschillende soorten 2-componentenlak in het assortiment die van projectkwaliteit zijn en optimale bescherming bieden, bijvoorbeeld met een transparante, natuurlijke finish of juist een gladde, geoliede uitstraling. De lakken zijn strak vloeiend, sneldrogend en reukarm, dus zeer gebruiksvriendelijk.

Olie

Met behulp van olie kun je hout beschermen en tegelijkertijd de natuurlijke kleur en tekening van het hout versterken. Je kunt hier vloeren, trappen en meubels en bijvoorbeeld ook houten kinderspeelgoed of keukengerei mee verzorgen. Zo is Trae Lyx Raw Wood Effect Oil DIBT-gecertificeerd, goedgekeurd voor Kinderspeelgoed en speeksel- en huidvetbestendig, en verkrijgbaar voor licht hout of voor donker hout. Of je kunt met de producten uit de Hardwax-lijn kiezen voor een combinatie van wax en olie om het hout te behandelen en meteen ook een transparante kleuring te geven. Dus of je nu kiest voor beits, lak of olie; met de producten van Trae Lyx kies je voor een luxe en duurzame behandeling van je hout.