Afbeelding
Foto:
zaken

Ontdek de voordelen van Velux dakramen

Zakelijk

Als je op zoek bent naar een oplossing voor meer daglicht en frisse lucht in huis, dan zijn velux dakramen een voor de hand liggende keuze. Er is voor elke leefruimte wel iets te bedenken, bijvoorbeeld met dakramen met verschillende kiepstanden, maar ook een Velux dakkapel, dakterrasvenster en zelfs integratie met zonnepanelen behoort tot de mogelijkheden. De dakramen van Velux zijn verkrijgbaar in hout en in kunststof en je kunt ook nog eens kiezen uit een tuimelvenster, met het scharnier in het midden, of voor een uitzettuimelvenster, met het scharnier aan de bovenkant. Keuze genoeg dus! Maar wat zijn nou precies de voordelen van een Velux dakraam? Lees het hier. 

Licht en lucht

Dakramen kunnen geplaatst worden op hellende daken, om zo meer daglicht in de ruimte te creëren. De nieuwe generatie dakramen van Velux hebben een nog groter glasoppervlak, wat tot wel 18% meer daglicht kan opleveren. Niet alleen kan er door het plaatsen van een dakraam meer daglicht naar binnen komen, maar ook wordt de stilstaande lucht vervangen door frisse lucht door de natuurlijke ventilatie. Daglicht en ventilatie zorgen voor een verbeterd binnenklimaat. Daarnaast creëer je uitzicht vanuit de kamer, waardoor een gevoel van ruimte en verbinding met de buitenwereld ontstaat.

Ruimte

Zeker zolderverdiepingen kunnen door het ontbreken van raampartijen snel donker zijn, waardoor ze nog vaak alleen voor opslag gebruikt worden. Door het plaatsen van een Velux dakraam, of zelfs een ruimtewinnende dakkapel, kun je een extra kamer creëren en van de stoffige opslagzolder een volwaardige leefruimte maken. Ook lofts, vlieringen en uitbouwen kunnen door het installeren van Velux dakramen worden omgetoverd tot werkkamer, speelkamer of zelfs tot slaapkamer. Zo creëer je dus extra ruimte in je huis, wat niet alleen prettig is voor jezelf maar ook de woningwaarde zal verhogen.

Duurzaamheid

Velux dakramen zijn om verschillende redenen energiezuinig en duurzaam. Zo zorgt de ThermoTechnology voor een hoge isolatiewaarde. Deze techniek zorgt er met de dubbele beglazing en thermische coatings voor dat warmteverlies verminderd wordt en zo de energie-efficiëntie van je huis verbetert. Ook laat je door het plaatsen van een Velux dakraam daglicht binnen, waar je voorheen waarschijnlijk lampen gebruikte die nu niet meer aan hoeven. Naast een lagere energierekening, zorg je hiermee dan ook voor een verkleinde ecologische voetafdruk en duurzamere levensstijl. Met een Velux dakraam voeg je dan ook licht, lucht, ruimte en duurzaamheid toe aan je leefruimte.