Afbeelding
Foto:
zaken

Lees dit voor je een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering afsluit

Zakelijk

Als ondernemer heb je vaak te maken met veel verschillende partijen. Je doet je best om goede relaties te onderhouden met al deze partijen. Toch kan er een keer iets misgaan. Soms kunnen dingen die niemand had zien aankomen grote kosten met zich meebrengen. Dat is waar verzekeringen om de hoek komen kijken. In deze blog vertellen we je meer over de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. 

Wat houdt het in?

Het kan zijn dat je nog nooit over deze verzekering gehoord hebt. Laten we daarom beginnen bij het begin. Want wat is een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering? Met deze verzekeringspolis is je bedrijf beschermd in situaties waarin jij, je werknemers, of een product van je bedrijf schade aanricht aan anderen of aan de spullen van anderen. Moet je bedrijf opdraaien voor de kosten van deze schade, dan kun je een beroep doen op je zakelijke aansprakelijkheidsverzekering.

Wat valt er onder de dekking?

Voor we het hebben over de dekking van deze verzekering, moet je weten dat de dekking altijd kan verschillen per verzekeraar. Het is verstandig om altijd de polisvoorwaarden goed door te nemen voor je een polis afsluit.

Over het algemeen geldt dat schade die tijdens het werk aan anderen of aan spullen wordt veroorzaakt, wordt vergoed. De schade kan aangericht zijn door jou, een van je personeelsleden, of een product van je bedrijf. In dat laatste geval moet je denken aan schade die ontstaat doordat een product niet of niet goed werkt. 

Hoeveel ben je kwijt?

Voor een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering betaal je maandelijkse premies. De exacte hoogte van de premie verschilt per bedrijf en verzekeraar. De premie wordt namelijk berekend op basis van een aantal factoren, zoals de grootte van je bedrijf, het aantal werknemers en de branche. Bovendien zijn verzekeraars vrij om zelf hun premies te bepalen.