Nijmeegse schrijft samen met zoon ‘Ik de kanker, jij de angst’

Algemeen

Nijmegen -‘Ik de kanker, jij de angst’ is het verhaal van een moeder met borstkanker en haar zoon met autisme. Een verhaal vol herkenning voor jongeren met autisme, van wie een van de ouders met kanker of een andere levensbedreigende ziekte te maken krijgt.

Gina Beijen-Voordouw heeft een praktijk voor natuurgeneeskunde in de wijk Weezenhof in Nijmegen. Ze heeft samen met haar zoon een boekje geschreven dat gaat over zijn ervaringen tijdens het kankertraject van zijn moeder.

Voordouw: “Het boekje is acht jaar geleden ontstaan toen er dubbelzijdige borstkanker bij mij werd geconstateerd en ik op zoek ging naar documentatie die mij zou kunnen helpen in het begeleiden en ondersteunen van mijn zoon die autisme heeft. Maar die was er helemaal niet. Ook mijn huisarts en het dr. Leo Kannerhuis, centrum voor autisme, konden mij niet helpen. Dat heeft mij doen besluiten om zelf een boekje te schrijven, samen met mijn zoon. Het is een boekje geworden waarin zowel ouder als kind een stukje herkenning en steun zullen vinden.”

Het boek ‘Ik de kanker, jij de angst (€ 7,50) kan worden besteld via www.ginabeijen.nl of per mail info@ginabeijen.nl.