Klimaatalarm in het Valkhofpark.
Klimaatalarm in het Valkhofpark. Foto: Eric van Haalen
Fotoreportage

Klimaatalarm in Nijmegen

Algemeen

Nijmegen - Op veel plekken in Nederland werd zondag 14 maart lawaai gemaakt om zo aandacht te vragen voor de klimaatcrisis. Ook in het Valkhofpark in Nijmegen werd alarm geslagen.

“Vaker met de fiets, lokale producten kopen, minder vlees eten... We kunnen het nog zo goed doen met zijn allen, maar als overheid en bedrijven niet voor mensen en het klimaat kiezen, blijft de klimaatcrisis bestaan. Daarom slaan we Klimaatalarm”, zegt Britt Dragstra namens Klimaatalarm Nijmegen.

Overal in het land klonk om 15.00 uur het Klimaatalarm. Een brede groep mensen met verschillende achtergronden vroeg zo vlak voor de verkiezingen aandacht voor de klimaatcrisis “en de noodzaak van een eerlijker en daadkrachtiger klimaatbeleid. Boeren, werknemers, wetenschappers, mensenrechtenactivisten, mensen uit de zorg, grootouders, ondernemers, leerlingen, scholieren en studenten deden mee. Ook klonk in het hele land klokgelui, een actie van de Groene Kerken.”

Het Klimaatalarm is een initiatief van de Klimaatcrisis Coalitie, een samenwerking van Milieudefensie, FNV, Greenpeace, DeGoedeZaak, Extinction Rebellion, Code Rood, Fridays For Future Nederland, Fossielvrij NL, Oxfam Novib, De Woonbond en Grootouders voor het Klimaat.

(Foto’s: Eric van Haalen)

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding