Vrijwilligers gezocht voor behoud hoogstamboomgaarden

Algemeen

Ressen - In de boomgaarden in Ressen vind je nog oude fruitrassen. “Die fruitrassen zijn goed voor de natuur, maar ook voor dieren en planten. Het is belangrijk om deze boomgaarden te behouden, dat kan door ze goed te snoeien”, aldus Vereniging Dorpsbelangen Ressen en Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG). Daarom verzorgen zij een meerdaagse cursus zodat vrijwilligers aan de slag kunnen gaan in de boomgaarden. Er is nog ruimte voor 6 deelnemers. De cursus start op 21 oktober met een theorieavond in het gemeenschapshuis de Kosterij.

De vrijwilligers leren tijdens de cursus hoe ze de hoogstambomen moeten snoeien. Zo leren ze over het snoeien van de fruitbomen in de zomer en winter, het herstellen van oude hoogstamboomgaarden, bijvriendelijk boomgaardbeheer en de aanplant van jonge fruitbomen. De cursus bestaat uit vijf theorieavonden en vier praktijkochtenden. Na de opleiding gaat de Hoogstambrigade zelfstandig aan de slag in boomgaarden in Ressen.

Heeft u belangstelling voor de cursus hoogstamfruit? Dan kunt u zich voor 14 oktober aanmelden via www.landschapsbeheergelderland.nl.

Voor meer informatie: vdressen@gmail.com.