Het D1-team van de Nijmeegse schaakclub Strijdt met Beleid.
Het D1-team van de Nijmeegse schaakclub Strijdt met Beleid. Foto:

Nijmeegse jeugdschakers naar halve finale NK

Algemeen

Nijmegen - In De Ark van Oost in Nijmegen vond 27 september de Oost-Nederlandse kwalificatie voor het Nederlands Kampioenschap schaken voor clubteams tot twaalf jaar (leeftijdsklasse D) plaats. Het D1-team van de Nijmeegse schaakclub Strijdt met Beleid (SMB) werd met overmacht eerste met 23 overwinningen en 1 remise. Daarmee plaatsen de Nijmeegse jeugdschakers van SMB zich voor de halve finale van het Nederlands Kampioenschap op 7 november in Almelo. Uiteindelijk strijden 12 teams in de leeftijdsklasse tot 12 jaar op 28 november in Papendrecht om de titel ‘Nederlands Kampioen’.

Bij de Oost-Nederlandse voorronde in Nijmegen werd het D1-team van schaakclub Pallas uit Deventer tweede. Ook zij plaatsen zich daarmee voor de halve finale in Almelo. Het D-team van de Arnhemse schaakclub ASV en het tweede team (D2) van Pallas uit Deventer grepen naast de kwalificatie.

De halve finale is ingelast omdat de schaakbond de omvang van de toernooien beperkt wil houden vanwege de corona-maatregelen. Normaal gesproken geeft het winnen van het Oost-Nederlandse kampioenschap direct toegang tot de finale van het NK. Nu moet het D1-team van SMB, bestaande uit Josephine Damen, Mathias Freijse, Maarten van Eck, Gijs Verbruggen en Teun Cloosterman, eerst een goed resultaat behalen bij de halve finale in Almelo.

Meer informatie: www.smb.nl