Afbeelding
Foto: Derde Wal: Jolijn Ceelen

Gigantisch kunstwerk boven stationstunnel voltooid

Algemeen

Nijmegen - Het is je wellicht opgevallen: een veranderend uitzicht boven de Stationstunnel. Twee weken, in weer en wind hebben kunstenaars Fiona Lutjenhuis, in opdracht van Derde Wal, aan de realisatie van de muurschildering boven de Stationstunnel.

De inhoud van deze fictieve advertentie werd bepaald door de buurt. Na een flyerronde in de buurt achter het station werden winnaars Sanne Streefkerk en Rob van der Ven tot winnaars bestempeld. Sanne kwam met het idee van zijwieltjes voor hoge hakken, Rob van met zijn blikopener in blik: beiden ideeën zijn door striptekenaar Fiona gerealiseerd tot absurde advertenties in comic stijl. De troostprijs ging naar Timo Meijer voor zijn originele ideeën als een stuiterballenboom en een disco pyjama.

Aankomende woensdag 16 september wordt de muur officieel geopend in een klein gezelschap. Tevens is er vanaf die dag een expo over de totstandkoming van de muurschildering te zien in Wijkfabriek.

De expo bij de Wijkfabriek is op wandelafstand van de muur. Bekijk het proces bij de expo en vervolg je wandeling naar het resultaat aan de stationstunnel. De openingstijden van de Wijkfabriek vind je hier: www.wijkfabriek.nl.

De jaarlijks wisselende muurschildering boven het station is een project van Derde Wal; platform voor hedendaagse kunst en wordt mede mogelijk gemaakt door (het Mondriaan Fonds), Gemeente Nijmegen, Provincie Gelderland en ProRail. Wil je op de hoogte blijven van dit project? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief via www.derdewal.nl of volg onze sociale media:@derdewal

!