Campagnebeeld Warming Up Nimma aan zee 2020.
Campagnebeeld Warming Up Nimma aan zee 2020. Foto: Jaap Scheeren

Festival Nimma aan zee

Algemeen

Nijmegen - In en om LUX in Nijmegen is zondag 13 september de eerste editie van het kunst- & klimaatfestival Warming Up: Nimma aan Zee. Dit eendaagse festival - onderdeel van de landelijke klimaatbeweging Warming Up - staat in het teken van klimaatverandering en -adaptatie. Er zijn onder meer workshops, films en gesprekken met kunstenaars, politici, journalisten en ondernemers.

“In de diverse programma’s van Warming Up: Nimma aan zee - geheel corona-proof - leer je niet alleen wat klimaatverandering en -adaptatie inhoudt, maar ook wat je zelf kan doen om zeespiegelstijging te voorkomen. Zo leer je in de workshop Koken met conserven wat verticaal evacueren is en ontdek je dat je met conserven ook een hele lekkere maaltijd kan maken. Of doe mee aan de workshop Leren protesteren, waarin Jaap Scheeren aan de hand van zijn guerrillakunst vertelt hoe de culturele sector op ludieke wijze haar stem kan laten horen in het klimaatdebat. Of ga mee wandelen in de Ooij met het programma Wadlopen in Nimma”, aldus de organisatie.

Gedurende de dag vindt er in verschillende Nijmeegse straten Het Grote Straatberaad plaats; een volksvergadering over het klimaat met liveoptredens, inspirerende hulplijnen en video’s dat zich in eigen straat afspeelt. ’s Middags is in LUX de ‘Wrap up’ van Het Grote Straatberaad waarin het resultaat van deze beraden - de eerste eigen Nijmeegse klimaatverklaring - wordt gepresenteerd.

Voor meer informatie, programma en kaarten: lux-nijmegen.nl/warmingup