SlimWonen App
SlimWonen App

STAP IN! helpt bewoners van Hatert en Hees met energie besparen

Algemeen

Nijmegen - Komend jaar helpt STAP IN! bewoners van Hatert en Hees om energie te besparen. Dat bespaart kosten én is goed voor het klimaat. STAP IN! start met de SlimWonen App, die bewoners van Hatert & Hees gratis kunnen gebruiken. De SlimWonen App maakt energie besparen slimmer, makkelijker en leuker. Later in het jaar worden de bewoners ook nog uitgenodigd voor Bespaarbijeenkomsten en wordt de Bespaarmap aangeboden. Deze week krijgen de bewoners van Hatert & Hees hun activatiecode per post toegestuurd, waarmee zij de SlimWonen App kunnen gebruiken.

Tot 1 april 2021 gaat STAP IN! in Hatert en Hees aan de slag om wijkbewoners te helpen met besparen op de energierekening. De eerste stap hierin is het gratis aanbieden van de SlimWonen App. Dankzij een koppeling met de slimme meter laat de SlimWonen App zien hoeveel euro de gebruiker per dag uitgeeft aan energie, en of dat veel is in vergelijking met anderen. De App biedt tips en eenvoudige klusjes om energie te besparen, helpt bij het overstappen naar een groene  energieleverancier, maar ook bij het isoleren van je huis en het slim vervangen van huishoudelijke apparaten.

Daarnaast biedt de SlimWonen App verschillende uitdagingen om anders en leuker bezig te zijn met energie. Zo kunnen gebruikers een wedstrijdje spelen tegen het eigen maandelijkse voorschotbedrag, zien zij hoeveel zij met de buurt al besparen en geeft de App een persoonlijk Bespaardoel. De SlimWonen App maakt energie besparen slimmer, makkelijker en leuker. Dat is goed voor de eigen portemonnee, en nog duurzaam ook.

Deze week: brief met activatiecode

Om gebruik te maken van de App is een activatiecode nodig. Alle bewoners van Hatert en Hees ontvangen deze week een brief met hun persoonlijke activatiecode en meer informatie over STAP IN!. In de App Store (iOS) of Google Play Store is de app gratis te downloaden en met de activatiecode kan men eenvoudig een account aanmaken. De SlimWonen App is onafhankelijk en niet gekoppeld aan bijvoorbeeld een energieleverancier. De App voldoet aan de privacywetgeving en gaat zorgvuldig om met gegevens.

Verder dit jaar: STAP IN! Bespaarmap & Bespaarbijeenkomsten

Het  komende jaar biedt STAP IN! wijkbewoners een Bespaarmap met mogelijkheden voor het verduurzamen van de woning. Van kant-en-klare klustips voor het aanbrengen van tochtstrips, tot informatie over zonnepanelen. Bovendien organiseert STAP IN! Bespaarbijeenkomsten en gezamenlijke inkoopacties.

Dit is STAP IN!

STAP IN! is een project van de European Climate Foundation voor huurders en eigenaren van koopwoningen, financieel mogelijk gemaakt door de Nationale Postcodeloterij en wordt uitgevoerd door Twinstone. De gemeente Nijmegen en de woningcorporaties Portaal, Talis en WoonGenoot ondersteunen STAP IN! van harte, want energie besparen is de eerste stap op weg naar een energie neutrale, aardgasvrije stad in 2045. In Hees werkt STAP IN! samen met Duurzaam Hees. De wijken Hees en Hatert zijn gekozen, omdat hier kansen liggen voor verduurzaming van gebouwen van woningcorporaties en oudere particuliere woningen.

Meer weten?
Kijk op de website www.stap-in.nu voor meer informatie. Vragen? Neem dan contact op met info@stap-in.com.