Student Company KeyP van Hogeschool Arnhem & Nijmegen is derde geworden in de categorie hbo. Mede-eigenaar van het bedrijf Jasper Sanders reageert op de winst.
Student Company KeyP van Hogeschool Arnhem & Nijmegen is derde geworden in de categorie hbo. Mede-eigenaar van het bedrijf Jasper Sanders reageert op de winst. Foto: Eva Leget

Studenten uit Arnhem & Nijmegen scoren met key organizer

Algemeen

Nijmegen - Vijf studenten van de Hogeschool van Arnhem & Nijmegen zijn 15 juni derde geworden in de competitie Student Company van het Jaar 2020 in de categorie hbo. De studenten bemachtigden deze plek met hun bedrijf KeyP. Student Company van het Jaar is een landelijke prijs die jaarlijks door stichting Jong Ondernemen wordt uitgereikt aan de beste studentenbedrijven. 

KeyP heeft een eigen key organizer ontwikkeld en geproduceerd. Het product houdt de sleutels goed bij elkaar, dus je hebt nooit meer last van een onhandige sleutelbos. De KeyP is afgewerkt met een leren omhulsel dat beschermt tegen krassen op dure items, zoals je telefoon. Tijdens de finale, die dit jaar door het Coronavirus online plaatsvond, namen de studenten uit Arnhem en Nijmegen het op tegen vier andere hbo-teams. Ze werden door een jury beoordeeld op een gemaakte casus (gericht op hun aanpassingsvermogen tijdens de Coronacrisis), videopitch en online juryinterview.

De hbo-jury bestond uit Gerard van den Broek (De Ondernemer), Maryna Russell (Experian) en Lisanne Adriaens (Delta Air Lines). KeyP ging niet met de winst naar huis, maar bemachtigde wel een mooie derde plek.

Ondernemerschapsprogramma Student Company

Het afgelopen schooljaar deden bijna 5.000 studentondernemers uit het mbo en hbo mee aan het ondernemersprogramma Student Company van stichting Jong Ondernemen. Tijdens dit programma richten studenten in teamverband een eigen bedrijf op en runnen dit een schooljaar. Ze verdelen functies, bepalen hun doelgroep, brainstormen over hun product, schrijven een ondernemingsplan, verkopen aandelen en houden hun financiële administratie bij. Een onderdeel van dit programma is de strijd om de titel Student Company van het Jaar. Dit jaar schreven zich meer dan 80 teams in voor de competitie. Na een aantal online voorrondes werden er tien companies, 5 in de categorie mbo en 5 in de categorie hbo, geselecteerd die mee mochten doen aan de online finale op 15 juni.

Afbeelding