Medailles voor mbo-studenten Gelderland

Algemeen

Nijmegen - Gelderland is 26 medaillewinnaars rijker. Ruim 400 mbo-studenten lieten hun beste vakwerk zien tijdens Skills The Finals, de nationale kampioenschappen van Skills Heroes.

Skills Heroes zijn mbo-vakwedstrijden, variërend van doktersassistent en juridisch dienstverlener tot kok en schoonheidsspecialist. Deze vakwedstrijden geven aanstormend vaktalent een podium en weten beroepsonderwijs naar een hoger niveau te tillen.

Onder de kampioenen ook studenten van ROC Nijmegen: zo was er een gouden medaille voor bloembinder Boazv Poppelier en zilver voor Han Thijssen en autotechnicus Teun van Kuijk.

Trots op mbo
”Studenten van nu hebben meer prikkels en uitdaging nodig”, zegt de leraar van het jaar Dirk Megens. “Vakwedstrijden bieden mbo’ers een extra uitdaging in het onderwijs. Het is dan ook erg goed dat deze onderdeel zijn van het lesprogramma. Tijdens de finales heb ik zelf gezien met welke motivatie en gedrevenheid al die finalisten bezig zijn het beste uit zichzelf te halen. Deelnemen aan vakwedstrijden geeft ook een enorme boost aan het mbo. Iedereen wordt zo trots op hun eigen prestaties. Dat is positief voor het mbo.”

De 415 finalisten komen van 52 verschillende mbo-scholen.