Jokolo wint publieksprijs.
Jokolo wint publieksprijs. Foto: Nederlands Koorfestival

Jongerenkoor Jokolo is NKF Topkoor

Algemeen

Nijmegen - Jongerenkoor Jokolo uit Nijmegen heeft onlangs deelgenomen aan de Gelderse voorronde van het Nederlands Koorfestival. De vakjury gaf het koor 262,5 van de 300 te behalen punten waardoor Jokolo zich nu officieel een NKF Topkoor mag noemen. Deze score leverde Jokolo de tweede plek op, achter de Ulftse Nachtegalen. Bij de publieksjury werd door Jokolo zelfs de eerste prijs behaald en dat levert het koor het predicaat ‘NKF Publieksfavoriet Gelderland 2020’ op.

Jokolo staat onder leiding van dirigent Jelle Roosen. Ter aanvulling op de ruim dertig zingende leden werd Jokolo ondersteund door het vaste combo van pianist Kenneth van Doremalen, bassiste Yael Hoefs en drummer Ricardo Driessen. Tijdens het slotnummer nam koorlid Dorian Papavoine plaats achter de piano voor een heuse quatre-mains.

Er werden vier nummers gezongen; Every time I feel the spirit, Stretch of silence, Baba Yetu en Wade in the Water. De jury complimenteerde Jokolo met het enthousiasme en de geloofwaardigheid die werd uitgestraald tijdens het optreden. De uitgebreidere feedback van de jury geeft Jokolo mooie aanknopingspunten om verder te groeien en ontwikkelen.

Op zaterdag 6 juni is de landelijke finale in Utrecht. Alle provinciewinnaars hebben hiervoor een ticket gekregen. De best beoordeelde publieksfavorieten maken kans op een wildcard. Het is dus nog even spannend of Jokolo nog een keer mag optreden.

Wil je meer weten over Jokolo of een keer komen meezingen? Ga dan naar www.jokolo.nl/zing-mee.