Groep 7/8 basisschool de zonnewende
Groep 7/8 basisschool de zonnewende Foto: Jarko van Manen

Groep 7/8 van Basisschool de Zonnewende organiseert een gezonde dag

Algemeen

Nijmegen - Groep 7/8 van Basisschool de Zonnewende uit Nijmegen en studenten van de HAN Nijmegen organiseren op donderdag 6 februari een gezonde dag voor de leerlingen van Basisschool de zonnewende en de inwoners van de wijk Heseveld in Nijmegen. De leerlingen van de Zonnewende beginnen de dag sportief om 09:00 met een sportmarkt. Hierna organiseren de kinderen om 12:00 een gratis en vooral gezonde lunch bij Zwembad-West in Nijmegen. Alle inwoners van de wijk Heseveld zijn uitgenodigd om te komen proeven van de gezonde lekkernijen die de leerlingen gemaakt hebben.

Brede school de Zonnewende doet mee aan een Move-project. Move laat kinderen uit minder bedeelde wijken ontdekken welke mogelijkheden zij hebben in de maatschappij door deze kinderen te koppelen aan studenten. In een kortlopend project leren ze elkaars leefwereld kennen en bedenken de kinderen hoe ze hun eigen buurt kunnen verbeteren. De studenten helpen hen hun plannen te verwezenlijken. De ideeën en talenten van de kinderen staan hierbij altijd voorop.

Tijdens de ‘Bedenk- en doesessies’ werd al snel duidelijk dat groep 7/8 van de Zonnewende een erg sportieve klas is. De kinderen beoefenen erg veel verschillende sporten zoals voetbal, dansen, kickboksen, boksen, basketbal, turnen en ga zo maar door. Om deze reden koos de klas het thema ‘bewegen en gezondheid’ voor hun move-project, en is er voor 6 februari een sportmarkt georganiseerd op het terrein en in de gymzaal van basisschool de zonnewende op de Berberisstraat 4 in Nijmegen. Op deze sportmarkt zullen de leerlingen verschillende sporten gaan beoefenen zoals lasergamen, voetballen en kickboksen. Boks academie Nijmegen zal hier bokslessen geven aan de kinderen. De klas vind gezondheid en daar bijbehorend gezond eten ook erg belangrijk. Vandaar dat de klas besloot om een gezonde lunch te organiseren met lekkere wraps en smoothies. Sportfondsenbad-west in Nijmegen is groot voorstander van dit initiatief en hierom bieden zij hun kantine op de Planetenweg 65 in Nijmegen aan als locatie voor deze heerlijke lunch voor alle inwoners van Heseveld.

Over Stichting Move

Stichting Move begon in 2009 als studenteninitiatief in Utrecht om kinderen van basisscholen uit minder bedeelde wijken te helpen. Inmiddels is Move landelijk actief met projecten op basisscholen en op het vmbo. In een kortlopend project leren studenten en kinderen elkaars leefwereld kennen, bedenken zij hoe ze hun eigen buurt kunnen verbeteren en vervolgens realiseren zij deze plannen. Al meer dan 12.500 kinderen hebben meegedaan met Move.