Nederlands beste mbo’ers in actie in Nijmegen

Algemeen

Nijmegen - Zaterdag 25 januari strijden 16 studenten Autotechnicus uit het hele land om een finaleplaats voor het NK voor mbo’ers: Skills The Finals. De kwalificatiewedstrijd vindt plaats bij ROC Nijmegen (locatie Energieweg 25 - Mobiliteit en Logistiek). Deze wedstrijd is gratis toegankelijk voor publiek. Naast dat men zaterdag de (toekomstige) top van Nederland aan het werk kan zien, zijn er workshops en demonstraties door gerenommeerde bedrijven uit de autobranche.

Maandag 27 januari strijden de beste 16 mbo-studenten Apothekersassistent om een finaleplaats voor Skills The Finals. Deze kwalificatiewedstrijd is ook bij ROC Nijmegen ‘in huis’ en wel op locatie Campusbaan 6 in Nijmegen. Ook daar zijn bezoekers van 09.00 tot 16.00 uur welkom om de kandidaten in actie te zien.

Programma Autotechnicus 25 januari

Tijdens de kwalificatiewedstrijd kan iedere bezoeker deelnemen aan diverse workshops. Zo kan men deelnemen aan een meetwedstrijd van Mitutoyo of zijn/haar diagnostische skills testen in een virtuele omgeving in de Engine Management Simulator van Electude. Ook kan men deelnemen aan de Drive Experience van Audi Zenna of uitleg krijgen over de techniek van de Audi E-tron. Würth verzorgt diverse interessante demo’s. De kandidaat van ROC Nijmegen is Han Thijssen.

Programma Apothekersassistent 27 januari

Dit jaar is deze kwalificatiewedstrijd voor het eerst in Nijmegen. Bezoekers kunnen de 16 kandidaten in actie zien en een kijkje in de keuken nemen van onze studenten en collega’s van de opleiding Apothekersassistent. Het opleidingsteam is kort geleden verkozen tot landelijk Opleidingsteam mbo van het jaar! Meet and greet deze toppers. Ook aan deze wedstrijd neemt een kandidaat van ROC Nijmegen deel: Caron Jacobs.

Kwalificatiewedstrijden

Tijdens een kwalificatiewedstrijd krijgen de kandidaten van roc’s uit het hele land speciale opdrachten die ze binnen enkele uren moeten voltooien. Een jury uit het bedrijfsleven beoordeelt wie de opdrachten het beste heeft volbracht. De beste 8 gaan naar het Nederlands Kampioenschap voor mbo’ers: Skills the Finals 2020! Dit mooie evenement vindt plaats van 4 tot en met 6 maart in WTC EXPO in Leeuwarden.