Landgoed Mookerheide
Landgoed Mookerheide Foto: Natuurbegraven Nederland

Opening natuurbegraafplaats Landgoed Mookerheide

Algemeen

Molenhoek - Vanaf nu kunnen mensen kiezen voor een laatste rustplaats in de natuur van Landgoed Mookerheide. Dit is mogelijk gemaakt door samenwerking tussen Natuurbegraven Nederland en Natuurmonumenten. Op zondag 6 oktober wordt natuurbegraafplaats Landgoed Mookerheide aan de Heumensebaan 18 in Molenhoek officieel geopend en is er van 11.00 tot 16.00 uur open dag. Er is een wandeling uitgezet en er zijn rondleidingen. Kun je die dag niet? Je bent altijd welkom om te wandelen over het landgoed en een kijkje te nemen.

Marc van den Tweel, directeur Natuurmonumenten: “Begraven worden in de natuur is voor steeds meer mensen een grote wens. Op een plek waarmee ze zich verbonden voelen. We zijn er dan ook trots op dat we deze mogelijkheid vanaf oktober op Landgoed Mookerheide kunnen bieden.”

Een natuurbegraafplaats is een natuurgebied met een bijzondere mogelijkheid: mensen kunnen er een eeuwigdurende laatste rustplaats vastleggen. Natuurmonumenten en Natuurbegraven Nederland werken samen aan het verbeteren van de natuurkwaliteit van het gebied. Het belang van de natuur staat voorop, ook op de natuurbegraafplaats. Met het kiezen van een plek dragen mensen bij aan duurzaam behoud en verbetering van de natuurkwaliteit van het gebied. Een boomschijf met persoonlijke inscriptie markeert de plek, die uiteindelijk opgaat in de natuur. Het landgoed blijft te allen tijde voor iedereen toegankelijk.

www.natuurbegravennederland.nl/landgoed-mookerheide