Cecilia Pereira Garza uit Nijmegen is Nederlands Jeugdkampioen Schaken geworden in de categorie meisjes t/m 9 jaar.
Cecilia Pereira Garza uit Nijmegen is Nederlands Jeugdkampioen Schaken geworden in de categorie meisjes t/m 9 jaar. Foto: Deborah van Es

Goud voor Cecilia Pereira Garza uit Nijmegen op NK Jeugdschaak

Algemeen

Een topprestatie voor Cecilia Pereira Garza uit Nijmegen. Zij is zaterdag in Meppel Nederlands kampioen schaken geworden in de leeftijdscategorie tot en met 9 jaar. Op de Chessity Nationale Pupillendag, zoals het NK heet, wist Cecilia al haar concurrentes het nakijken te geven.

Tijdens het NK speelden jongens en meisjes in een gezamenlijk toernooi. Cecilia was niet alleen het beste meisje, maar haalde ook een mooie 7e plek in het overall klassement. 

Cecilia leerde schaken van haar vader en is jeugdlid van schaakverenigingen SMB en ASA. De grote beker die Cecilia met zijn overwinning in de wacht sleept, gaat maandag ongetwijfeld mee naar de De Hazensprong, waar Cecilia in groep 5 zit.

Aan de Chessity Nationale Pupillendag deden 120 kinderen uit heel Nederland mee. Ze moesten zich kwalificeren voor dit toernooi via regionale kampioenschappen, waardoor de allerbeste jonge schakers van Nederland achter de borden zaten.