Burgemeester Bruls laat zich de haring goed smaken.
Burgemeester Bruls laat zich de haring goed smaken.

Nijmeegse HaringParty brengt 23.500 euro op

Algemeen

Nijmegen - Na het startsein van burgemeester Bruls boden Nijmeegse ondernemers dinsdag 18 juni in het stadhuis gezamenlijk op het eerste vaatje Nieuwe Haring tijdens de 22e HaringParty Nijmegen. De opbrengst gaat naar twee goede doelen die Nijmeegse maatschappelijke belangen behartigen: Stichting Quiet Nijmegen en stichting Vrienden van de Waalboog.

De totale opbrengst voor de veiling bedraagt 23.500 euro. Die opbrengst wordt verdeeld tussen Stichting Quiet Nijmegen, die zich als doel heeft gesteld om armoede in Nijmegen verzachten en bewustwording te creëren voor de vernietigende gevolgen van armoede voor de geestelijke en lichamelijke gezondheid. En stichting Vrienden van de Waalboog, ten behoeve van NEC seizoenkaarten voor jonge mensen met dementie. In totaal is in 22 jaar in totaal 552.774 euro opgehaald.

‘Het HaringMaatje’ is een jaarlijkse onderscheiding voor personen die zich op een bijzondere wijze inzetten voor de HaringParty. Dit jaar ging deze ereprijs naar ‘Schele Daan uut de Krayenhofflaan’ alias Erik Langedijk. Door zijn satirische manier van enthousiasmeren zorgt hij jaarlijks, belangeloos ervoor dat de aanwezigen meer bieden.

www.haring-party.nl

Burgemeester Bruls en 'HaringMaatje' 'Schele Daan uut de Krayenhofflaan' alias Erik Langedijk.