Nijmeegse HaringParty

Algemeen

Nijmegen - Dinsdag 18 juni wordt voor de 22e keer in Nijmegen het eerste vaatje Hollandse Haring geveild. Burgemeester Bruls verzorgt in de Schepenhal van het Nijmeegse Stadhuis de eerste afslag voor de veiling. Tijdens de Nijmeegse HaringParty ontmoeten ondernemers elkaar om te praten en om te bieden op de eerste vaatjes Nieuwe Haring.

Het jaarlijks initiatief van Frans Hendriks, Ton Hendriks en Ton van Gaalen wordt ondersteund door de O.S.R.N. (Ondernemers Sociëteit Regio Nijmegen).

Vorig jaar bracht de veiling 22.000 euro op. Dit jaar streeft de Nijmeegse HaringParty naar wederom een mooie opbrengst. De organisatie heeft twee goede doelen gekozen die de Nijmeegse maatschappelijke belangen behartigen. Het eerste goede doel is Stichting Quiet, die zich als doel heeft gesteld om armoede in Nijmegen verzachten en bewustwording te creëren voor de gevolgen van armoede voor de geestelijke en lichamelijke gezondheid. Het tweede goede doel is De stichting vrienden van de Waalboog, ten behoeve van NEC seizoenkaarten voor jonge mensen met dementie.

Veiling
De veiling van de beroemde Hollandse maatjesharing start met een veiling op Amerikaanse wijze. Notaris Klaas-Albert Veerbeek van Dirkzwager Advocaten en Notarissen stelt van tevoren het bedrag vast dat het vaatje moet opbrengen. De bedoeling is dat iedere aanwezige tenminste één schriftelijk bod uitbrengt voor een bedrag van minimaal 50,00 euro. Deze biedingen worden door de notaris voorgelezen. Zodra het vooraf vastgestelde bedrag bereikt is zal diegene die met zijn bod het bedrag rond maakt zich de eigenaar mogen noemen van dat vaatje haring. Tot slot wordt er ook nog per opbod geveild (de hoogste bieder krijgt dan het vaatje). Het gaat om het goede doel en daarom verwacht de organisatie van iedere bezoeker minimaal één bod van 50,00 euro.

Het HaringMaatje is een onderscheiding die wordt toegekend aan een ondernemer die zich meer dan gemiddeld inzet voor de Nijmeegse HaringParty. Vijftien ondernemers zijn de afgelopen jaren al als HaringMaatje onderscheiden. Net als voorgaande jaren wordt ook tijdens deze 22e editie van de Nijmeegse HaringParty het HaringMaatje uitgereikt.

Meer informatie op www.haring-party.nl