Programma Poëziecentrum Nederland

Algemeen

Nijmegen - Het Poëziecentrum Nederland, gevestigd in Bibliotheek Mariënburg in Nijmegen, biedt zaterdag 20 april drie activiteiten. Om 11.00 uur start de maandelijkse poëziewandeling. Een gids neemt u mee door de Nijmeegse binnenstad langs historische plekken waar dichters inspiratie vonden voor een gedicht. Sommige gedichten zijn opgenomen in de ‘Literaire Bakens van de stad’ en kunt u meelezen, anderen worden voorgelezen. Deelname kost 10,00 (inclusief gids, route en gedichtenbundel). Met de papieren wandelgids (7,50 euro) is de poëzieroute ook op eigen gelegenheid de lopen. U kunt de wandeling ook aanvragen als groepsactiviteit, reserveren via poëziecentrumnederland@gmail.com.

Om 12.00 uur is er Lunchpauze poëzie. Wim van Til bespreekt poëziebundels en andere poëzie-uitgaven die de afgelopen maand zijn uitgekomen. Deelname kost 5,00 euro.

Om 14.00 uur uur begint het OpenGedichteNpodium, Een podium voor Woord, Klank en Beeld. Aanmelden via gzomer@stipte.nl. Marjolein Pieks leest voor uit haar bundel ‘Het mooiste van een dorp is de leegte eromheen’, Clara de Groen zal haar wandelingen poëtisch vertolken, Hans Kuperij brengt zijn in liedjes vertaalde gedichten ten gehore en Sjaak de Wit leest korte gedichten voor. Entree 5 euro. Optredende dichters en muzikanten gratis toegang.