Kinderen mogen een nachtje slapen in de bieb.
Kinderen mogen een nachtje slapen in de bieb. Foto: Jimmy Israel

Spannend logeerpartijtje in de bieb

Algemeen

Nijmegen - Kinderen tussen de 8 en 12 jaar mogen zaterdag 16 februari een nachtje slapen in bibliotheek De Mariënburg in Nijmegen. Tijdens deze junior-editie van ‘Night at the Library’ staan er voor kinderen en ouders tentjes klaar. ‘s Avonds is er van alles te doen, zoals ‘Lezergamen’, improvisatietheater, Harry Potter Weerwolven of een kussengevecht. Verhalenverteller Paul Groos komt spookachtige verhalen vertellen. En trek je mooiste pyjama aan voor de ‘Beste Pyjama-wedstrijd’. Kinderen én hun ouders of verzorgers mogen aan alles meedoen maar gewoon de hele nacht boeken lezen mag natuurlijk ook. De logeerpartij begint om 19.30 uur en duurt tot de volgende ochtend 09.30 uur.

Naast Bibliotheek De Mariënburg kun je in februari ook een nachtje slapen in Bibliotheek Beuningen (9 februari) en Bibliotheek Overasselt (22 februari).

Eén tentje voor twee personen kost 40 euro voor biebleden en 45 euro voor niet-leden (inclusief snacks, drinken, ontbijt en een goodiebag). Eén volwassene van 18 jaar of ouder mag maximaal drie kinderen in de leeftijd van 8 tot 12 jaar meenemen. Kaarten verkrijgbaar via www.obgz.nl/nachtjeslapen.