Kerstmarkt in kerkje van Persingen

Algemeen

Persingen - Traditiegetrouw houdt Stichting Kerkje van Persingen in december een kunstzinnige tweedaagse kerstmarkt, dit jaar in het weekend van zaterdag 8 en zondag 9 december. Negen exposanten presenteren een gevarieerd aanbod van ambachtelijke en artistieke werkstukken zoals schilderijen, keramiek, weeftechniek, textiele handwerken, sieraden en zilversmeedwerk. Het kerkje aan de Persingenstraat 7 in Persingen is beide dagen geopend van 11.00 tot 17.00 uur. Vrij entree.

Anneke Kersten - weven
Door gebruik van koperdraad en andere verrassende materialen geeft Anneke Kersten kleur en vorm aan haar weefobjecten en weefaccessoires. Kersten heeft haar eerste weeflessen gevolgd aan een college in de Amerikaanse staat Oregon tijdens een tweejarig verblijf begin jaren tachtig. In Nederland heeft zij zich verder ontwikkeld in de textielkunst tijdens een weefopleiding in Textielmuseum Tilburg en de kaderopleiding ‘weven speciaal’. Anneke is weefdocent en geeft verschillende weefcursussen door het gehele land.

Joke Jacobs - keramiek
Joke Jacobs uit Den Bosch presenteert naast handgevormde keramische vazen en schalen ook figuratieve objecten van speksteen en keramiek. Voor haar beelden gebruikt Joke diverse soorten speksteen met prachtige kleurnuances.
Het keramische werk toont een verscheidenheid in glazuren en technieken, waaronder raku.

Tesselschade-Arbeid Adelt - kerstsfeer Handwerken
TAA biedt vrouwen kansen om economisch onafhankelijk te worden. De organisatie drijft op de inzet van vrijwilligers, ontvangt geen subsidies, maar is afhankelijk van contributies, giften en legaten. Steeds vaker doen vrouwen die hulp nodig hebben om dit doel te bereiken een beroep op TAA. Onder het motto “Elck syn Waerom” helpen wij deze vrouwen door het verkopen van handgemaakte artikelen.

Joke van Lier - glaskunst
Joke van Lier uit Kwintsheul. Haar laatste werken zijn strakke abstracte creaties, waarin de kleur domineert. De stilte is voelbaar, maar straalt toch ook overvloedige energie uit. De ruimte in en om de glaskunstwerken brengt emoties met zich mee, intrigerend en imposant. Geïnspireerd door vroegere schilders die abstract werk maakten, zoals de strepen, cirkels en vierkanten. Glaskunstwerken om emotie te laten voelen. De stookprocessen vergen uiterste precisie.

Gabi Breuker - handmade leather Bags
Gabi Breuker. Een fascinatie voor tassen met een uitstraling naar een stemming en humeur. Altijd op zoek naar een uitdaging en nieuwe dingen uitproberen. Een cursus ‘tassen maken’ inspireerde haar zelf aan de gang te gaan. De ideale tas zelf ontwerpen en maken in haar eigen atelier blijft een waar genoegen.

Barbara Steger - halssierkunst
Barbara Steger uit de Franse Jura. Maakt sieraden van kleine glaskralen van miyuki en toho uit Japan. Zijde en shibori ribbon zijn in haar sieraden verwerkt met verschillende borduur- en kralentechnieken.

Paul Boekhoorn - zilversmeedwerk - sieraden
Paul Boekhoorn uit Wijchen. De eerlijkheid van zilver, de kleur en de glans, gecombineerd met edelstenen, glas of hout weerspiegelen de natuur, zijn inspiratiebron. Halssieraden en ringen met een moderne uitstraling. Gevarieerdheid en durf zijn herkenbaar in zijn smeedwerk.

Marijke van Zutphen - schilderijen
Marijke van Zutphen uit Bergharen. Gefascineerd door het mysterie van het gewone, gebruik makend van zo min mogelijk kleur en met oog voor detail. Zo zou je het figuratieve van Marijke kunnen omschrijven. Zij geeft haar eigen “draai” aan de weergave van het gewone.

Leonieke Heijmans - schilderijen
Leonieke Heijmans uit Beuningen schildert met een harmonisch samenspel van kleur en vorm, zowel haar figuren als de abstracte vormen ontwikkelen zich vanuit intuïtief werken.