18-11-2016 NIJMEGEN. Open dag Helicon voor MBO-SPECIAL. dgfoto editie MBO SPECIAL. Foto Eveline van Elk
18-11-2016 NIJMEGEN. Open dag Helicon voor MBO-SPECIAL. dgfoto editie MBO SPECIAL. Foto Eveline van Elk Foto: Eveline van Elk

Open avond Helicon MBO Nijmegen

Algemeen

Nijmegen - Helicon MBO Nijmegen aan de Energieweg houdt vrijdag 16 november open avond. Alle mbo-opleidingen op het gebied van Dier, Stad en mens en Tuin en landschap verzorgen presentaties en workshops. Daarnaast gaan Hoveniersstudenten de strijd met elkaar aan tijdens een tuinenwedstrijd in de Landschapshal van de school. Het winnende team doet namens Helicon MBO Nijmegen mee met de officiële kwalificatieronde van de ‘Nationale Wedstrijd Tuinaanleg’. De open avond is voor iedereen toegankelijk en duurt van 18.30 tot 21.00 uur. Er is tijdens de open avond volop gelegenheid om in gesprek te gaan met mbo-studenten en vakdocenten. Uiteraard is er ook ruimte voor begeleidingsvragen of financiële vragen. Toekomstige studenten kunnen zich tijdens de avond direct aanmelden voor een opleiding.

Tijdens de open avond kunnen toekomstige studenten, ouders/verzorgers en andere geïnteresseerden kennismaken met de opleidingen die de school biedt. Onder andere met de brede, driejarige opleiding Stad en mens. Bij Stad en mens en de vier specialisaties, Vrije tijd, Stad en wijk, Water en energie en Lifestyle, komen duurzaamheid en sociale aspecten samen. Het brengt professionals voort die de uitdagingen van de groeiende groene stad aankunnen. Tijdens de open avond kunnen bezoekers in gesprek met studenten en docenten in het ‘buurtcafé’ van Stad en mens.

Bezoekers met passie voor dieren kunnen hun ogen uitkijken in het grote Dierenverblijf en in de Dierenartspraktijk. Daarnaast organiseren studenten een dogwash in het trimlokaal van de school. De nieuwe opleiding Maatschappelijke zorg en groen, waarbij studenten worden opgeleid om mensen met een hulpvraag te begeleiden in een groene omgeving, is ook vertegenwoordigd.

Ter voorbereiding op de officiële kwalificatieronde van de ‘Nationale Wedstrijd Tuinaanleg’ eind januari, gaan op de dag van de open avond 7 teams, bestaande uit studenten van Helicon MBO Nijmegen, de strijd met elkaar aan in de Landschapshal van de school. Studenten van de opleidingen Hovenier en Tuin- en landschapsinrichting leggen een tuin van 3 bij 3 meter aan, bestaande uit bestrating, beplanting, een waterornament en gazon. Het winnende team doet namens Helicon MBO Nijmegen mee met de officiële kwalificatieronde van de ‘Nationale Wedstrijd Tuinaanleg’ op vrijdag 25 en zaterdag 26 januari. De oplevering van de tuinen is tijdens de open avond, om 20.15 uur.

18-11-2016 NIJMEGEN. Open dag Helicon voor MBO-SPECIAL. dgfoto editie MBO SPECIAL. Foto Eveline van Elk