Opening Nijmeegse Kunstnacht 2017.
Opening Nijmeegse Kunstnacht 2017. Foto: Marcel Krijgsman

Achtste editie Nijmeegse Kunstnacht

Algemeen

Nijmegen - Zaterdag 22 september vindt de achtste editie van de Nijmeegse Kunstnacht plaats. Mezzosopraan Nora Fischer en popgitarist Marnix Dorrestein geven om 20.00 uur het startsein in de Barbarossa-ruïne in het Valkhofpark. Aansluitend vindt een afwisselend programma plaats op 20 culturele locaties, verspreid over het stadscentrum en het Honigcomplex. Aan deze editie nemen ruim 40 culturele partijen deel.

Voor de Nijmeegse Kunstnacht zijn verschillende kunstinstellingen aan elkaar gekoppeld, die samen een vernieuwend programma maken. Zo werkt het Afrika Museum samen met poppodium Merleyn en is house- en technofestival Drift te gast in filmhuis LUX. Naast tientallen culturele partijen uit Nijmegen worden ook bovenlokale partijen bij de Kunstnacht betrokken, zoals het regionale productiehuis De Nieuwe Oost en ArtEZ Muziektheater. De Kunstnacht biedt hiermee een afwisselend programma van beeldende kunst, muziek, film, theater, literatuur, wetenschap, interactieve installaties, multimedia en dans. Naast het programma op de locaties zijn er op de route diverse kunstinstallaties te zien. De Kunstnacht sluit af met een groots Nachtfeest in de Stadsschouwburg.

De 20 locaties hebben een doorlopend programma van 20.30 tot 01.00 uur. Bezoekers kunnen zelf hun route samenstellen. Alle locaties zijn gemakkelijk te voet of per fiets te bereiken. Ook kan er gratis gebruik worden gemaakt van het Kunstnachtvervoer, zoals de Nachtpendelbus die heen en weer rijdt tussen de Stadsschouwburg en het Honigcomplex.

In de voorverkoop koop je online een passe-partout voor €13, of een passe-partout incl. Nachtfeest voor €18. Ook bij LUX (Mariënburgplein) en STOOM beer & food (Honigcomplex) kan je een kaartje kopen.

www.nijmeegsekunstnacht.nl