Nora Fischer en Marnix Dorrestein.
Nora Fischer en Marnix Dorrestein. Foto: Sarah Wijzenbeek

Nijmeegse Kunstnacht

Algemeen

Nijmegen - mezzosopraan Nora Fischer en popgitarist Marnix Dorrestein openen zaterdag 22 september de achtste editie van de Nijmeegse Kunstnacht met een optreden in de Barbarossa-ruïne in het Valkhofpark. Daar presenteren ze hun album HUSH, met eeuwenoude barokliederen vertolkt in een moderne versie. De feestelijke opening start om 20.00 uur. Aansluitend is er een divers cultureel programma op 20 culturele locaties, verspreid over het stadscentrum en het Honigcomplex.

Slechts gewapend met een elektrische gitaar en twee microfoons presenteren Nora Fischer en Marnix Dorrestein enkele nummers van het onlangs verschenen debuutalbum HUSH, waarbij klassiek en pop samen komen.

Nora Fischer groeide op in een familie van klassieke muzikanten en zette al op jonge leeftijd haar eerste stappen in de muziekwereld. Ze heeft een grote liefde voor de muziek van 17e-eeuwse componisten zoals Monteverdi, Purcell en Dowland. Samen met popgitarist Marnix Dorrestein ging ze het avontuur aan en vertaalde de essentie van de eeuwenoude liederen naar de geest van nu. Met HUSH willen Fischer en Dorrestein aan het grote publiek laten horen hoe tijdloos mooi de liederen van vier eeuwen oud zijn. Hun speciale optreden tijdens de Kunstnacht is in samenwerking met Concertgebouw de Vereeniging tot stand gekomen.

Nora Fischer is bekend van haar project The Secret Diary of Nora Plain en trad onder andere op tijdens Rotterdam Operadagen, Oerol Festival, Wonderfeel en was te zien bij VPRO Vrije Geluiden. Ook is ze genomineerd voor de Stimuleringsprijs 2018 van het Amsterdamse Fonds voor de Kunsten.

Marnix Dorrestein is een muzikale duizendpoot, die onder meer bekend is van zijn solo-elektropopproject IX. Daarnaast speelt hij bij een veelvoud aan Nederlandse muzikanten en bands. Zo was hij gitarist bij Kris Berry & Perquisite en is hij co-producer van een album van Herman van Veen.

Kijk voor het volledige programma en ticketverkoop op www.nijmeegsekunstnacht.nl