Het is zondag 15 april open dag bij De Vasim in Nijmegen. (Foto Regina Vermeulen).
Het is zondag 15 april open dag bij De Vasim in Nijmegen. (Foto Regina Vermeulen). Foto:

Open dag De Vasim

Algemeen

Nijmegen - De Vasim houdt zondag 15 april open dag van 13.00 tot 20.00 uur. “Vorig jaar blikten we terug op 15 jaar De Vasim. Nu is de focus op een duurzame toekomst.”

De Vasim (officieel Cultuurspinnerij De Vasim) heeft een zonnige blik op de toekomst. Letterlijk. “De platte daken van het Vasim-gebouw zijn bedekt met bijna 500 zonnepanelen. De energie bij ruim 95 Vasimmers wordt hiermee nóg zonniger! En we vieren dat de ontwikkeling van het NYMA-kwartier van start is gegaan.”

Vasim is een kunst- en culturele broedplaats van 9000m2 aan de westflank van stadsbrug De Oversteek aan de Winselingseweg in Nijmegen met ateliers, werkplaatsen, kantoren en opslagruimte voor kunstenaars en culturele organisaties en een multifunctionele evenementenhal voor het publiek.

“Nadat eind september het raadsvoorstel Gebiedsvisie NYMA unaniem werd aangenomen, is de weg vrij om het NYMA-kwartier (waarvan het Vasim-terrein deel uitmaakt) te ontwikkelen tot een permanente culturele, ambachtelijke broedplaats met een unieke identiteit. Per 1 januari 2018 is kwartiermaker Maarten de Wolff, aan de slag. Hij is door de gemeente aangesteld om het ontwikkelteam te leiden. Dit team bestaat momenteel uit de gemeente Nijmegen, de kwartiermaker en de Ondernemerscoöperatie NYMA.”

“De Open Dag wordt een vrolijk, creatief, kunstzinnig, muzikaal, ambachtelijk, sportief, inspirerend, duurzaam en sprankelend event voor jong en oud”, belooft de organisatie. “Vasimmers en Vasim-connecties betrekken je bij hun werk, creaties en nieuwe plannen. Schroom niet om zelf ook eens een tekenmachine te proberen, de hoelahoep te pakken, een fitnesscircuit te doen, te jongleren of balanceren of een portretfoto te maken. Er is een boel te zien én te beleven. Wat dacht je van bijvoorbeeld acrobatiek van Vasim Circus Space, live muziek, Drift-kinderdisco door DJ Slowpoke & dochter, optredens van het Vasim Familietheater, vintage DJ-installatie Donkey Tonk en een expositie van werk gemaakt op De Vasim.”

www.devasim.nl