Open dag Vasim Nijmegen

Algemeen

Nijmegen - Vasim houdt zondag 15 april open dag van 13.00 tot 20.00 uur. “Vorig jaar blikten we terug op 15 jaar Vasim. Nu is de focus op een duurzame toekomst. We vieren dat er zonnepanelen op ons dak liggen. De platte daken van het Vasim-gebouw zijn bedekt met bijna 500 panelen. De energie bij ruim 95 Vasimmers wordt hiermee nóg zonniger! En we vieren dat de ontwikkeling van het NYMA-kwartier van start is gegaan.”

Vasim is een kunst- en culturele broedplaats van 9000m2 aan de westflank van stadsbrug De Oversteek in Nijmegen met ateliers, werkplaatsen, kantoren en opslagruimte voor kunstenaars en culturele organisaties en een multifunctionele evenementenhal voor het publiek.

“Nadat eind september het raadsvoorstel Gebiedsvisie NYMA unaniem werd aangenomen, is de weg vrij om het NYMA-kwartier (waarvan het Vasim-terrein deel uitmaakt) te ontwikkelen tot een permanente culturele, ambachtelijke broedplaats met een unieke identiteit. Per 1 januari 2018 is kwartiermaker Maarten de Wolff, aan de slag. Hij is door de gemeente aangesteld om het ontwikkelteam te leiden. Dit team bestaat momenteel uit de gemeente Nijmegen, de kwartiermaker en de Ondernemerscoöperatie NYMA.”

“De Open Dag wordt een vrolijk, creatief, kunstzinnig, muzikaal, ambachtelijk, sportief, inspirerend, duurzaam en sprankelend event voor jong en oud. Vasimmers en Vasim-connecties betrekken je bij hun werk, creaties en nieuwe plannen. Schroom niet om zelf ook eens een tekenmachine te proberen, de hoelahoep te pakken, een fitnesscircuit te doen, te jongleren of balanceren of een portretfoto te maken. Wissel het dan wel af met sfeer proeven, want er is een boel te zien en te beleven. Wat dacht je van acrobatiekoptredens van Vasim Circus Space, live muziek van Mummy’s a tree, Annahey, Willy Vetsap en Majd Chehayed, Drift-kinderdisco door DJ Slowpoke & dochter, optredens van het Vasim Familietheater, vintage DJ-installatie Donkey Tonk, expositie van werk gemaakt op De Vasim.”

www.DeVasim.nl