Beste automonteur van Nederland woont in Leuth

Algemeen

Leuth - Jan Verheijen uit Leuth stond in de finale van de Skills Heroes vakwedstrijden en mocht in de categorie autotechniek de gouden medaille in ontvangst nemen. Hij mag zich nu Nederlands Kampioen Autotechniek noemen en mag mogelijk naar de Europese kampioenschappen eind september in Budapest.

Naast Verheijen vielen ook Bjorn Derks uit Wijchen en Kees Lintzen uit Ottersum in de prijzen. Derks mocht de bronzen medaille mee naar huis nemen voor zijn knappe prestatie bij de wedstrijd voor Marketing, Sales en Commercie. Lintzen werd tweede in de wedstrijd voor de beste TIG-lasser.

Verheijen volgt de opleiding Technisch Specialist Personenauto’s aan de Energieweg. Als winnaar kreeg hij meteen een baan aangeboden door Audi Nederland. “Ik ben echt heel erg blij met het resultaat! Iedere mbo-student die ervoor wil gaan moet dit een keer meemaken.”

Bijna 1000 finalisten van 57 mbo-scholen en 155 vmbo-scholen uit heel Nederland gingen onlangs in zo’n 70 verschillende vakrichtingen de competitie met elkaar aan en streden voor de nationale titel “Beste vakmannen en -vrouwen 2018.” Ze voerden opdrachten uit in hun vakgebied die werden beoordeeld door experts uit onderwijs en bedrijfsleven.

De nationaal kampioenschappen vonden plaats onder de vlag van Skills Heroes. Skills Heroes zijn vakwedstrijden voor mbo’ers. Er zijn wedstrijden voor verschillende niveaus en leerjaren. Skills Heroes start met voorrondes op de eigen school. De winnaars van de voorrondes mogen deelnemen aan de kwalificatiewedstrijden, waarbij zij strijden tegen studenten van andere mbo-instellingen. De winnaars van de kwalificatiewedstrijden gaan door naar de nationale finales, waar bepaald wordt wie zich nationaal kampioen mag noemen in zijn/haar vakgebied.

Ed Clevers, projectleider Skills Heroes bij ROC Nijmegen: “Wij bieden onze studenten de mogelijkheid om mee te doen aan de Skills Heroes vakwedstrijden omdat dit natuurlijk een mooie ervaring is die natuurlijk hartstikke goed staat op hun CV. Ze leren experts kennen uit hun vakgebied en vergroten zo ook hun netwerk. Tijdens deze finale kon je ook zien hoe betrokken het bedrijfsleven is bij de vakkampioenschappen. Zo kregen meerdere winnaars al direct een baan aangeboden!’