De 15-jarige Alicia uit Nijmegen heeft geen idee hoe groot haar kans is om ook daadwerkelijk uitgeroepen te worden tot Miss Teen of Gelderland, maar dat is voor haar ook niet het belangrijkste. (Foto: Maaike van Helmond)
De 15-jarige Alicia uit Nijmegen heeft geen idee hoe groot haar kans is om ook daadwerkelijk uitgeroepen te worden tot Miss Teen of Gelderland, maar dat is voor haar ook niet het belangrijkste. (Foto: Maaike van Helmond)

Nijmeegse Alicia Miss Teen of Gelderland?

Algemeen

Nijmegen - “Ik was zó zenuwachtig tijdens de castingdag van Miss Teen of Gelderland. Zo ontzettend veel mooie meiden bij elkaar, geen idee wat ik ervan moest verwachten.” De 15-jarige Alicia Boutisma uit Nijmegen sprong dan ook een gat in de lucht van blijdschap toen de uitslag bekend werd gemaakt. “Ik ben door naar de finale!”

Hoewel Alicia stiekem al van jongs af aan droomt van modellenwerk, heeft ze zich toch niet uit zichzelf aangemeld voor deze missverkiezing. “Ik ben gescout via Facebook. Eigenlijk vorig jaar al, maar toen was ik pas veertien en dus nog te jong om deel te mogen nemen. Gelukkig benaderden ze me dit jaar weer. Het is natuurlijk wat anders dan modellenwerk, maar minstens zo leuk en wie weet waar het allemaal toe leidt.”


Tijdens de castingdag op 21 januari werd Alicia samen met nog dertien andere mooie teens en zeventien beauty’s (de oudere categorie deelnemers) geselecteerd uit maar liefst 120 meiden die voor de castingdag waren uitgenodigd. “Echt spannend. Er was een voorstelronde, een bikinironde en ook een ronde waarin ik in het Engels vragen moest beantwoorden. Mijn Engels is nog niet geweldig, maar gelukkig ging het toch best goed, net als die andere twee rondes.” Dat blijkt ook wel uit het feit dat ze werd geselecteerd als een van de finalisten. “21 april strijden we met z’n allen in de finale om de titel.”


Groot schat Alicia haar kans om die te winnen niet in. “Of eigenlijk weet ik het gewoon niet, die andere meiden zijn zo mooi. Ik gun het ook iedereen om te winnen, het is nu al zo’n leuk clubje bij elkaar.” Voor de jonge Nijmeegse gaat het ook meer om de ervaring. “Alleen al na die castingdag ben ik zo’n stuk zelfverzekerder geworden, bijzonder hoe snel dat gaat. In aanloop naar de finale hebben we bovendien vrijwel wekelijks nog trainingen waarin we van alles leren, dus ik heb er hoe dan ook wat aan voor de toekomst.” Leuk zou ze het natuurlijk wel vinden om te winnen. “Dan mag je naar de landelijke finale en wie weet daarna nog verder.” Voor een deel wordt dit tijdens de finaledag bepaald door de vakjury, maar ook voor die tijd kan iedereen al een stem uitbrengen op de Nijmeegse deelneemster. Op missbeautynetherlands.com/finalisten-gelderland-2018 kun je vinden hoe je je stem kunt uitbrengen. Hier vind je bovendien ook alle andere finalisten voor Miss Teen én voor Miss Beauty. Ook in deze categorie is Nijmegen en omgeving bijzonder goed vertegenwoordigd.
“Waar ik het meest naar uitkijk? De hele ervaring op zich. Ik geniet van elk moment en zie wel wat deze verkiezing mij verder brengt. Alles staat nog open.”

(Tekst: Maaike van Helmond)