(Foto: Jimmy Israel)
(Foto: Jimmy Israel)

Jubileum Stichting Mijn Liefste Wens

Algemeen

Dit jaar bestaat stichting Mijn Liefste Wens 12,5 jaar. Sinds de oprichting zetten zij zich in om het verblijf van kinderen in ziekenhuizen te veraangenamen. “Als het aan ons ligt, gaan we nog wel even door en willen wij ons vijfentwintigjarig jubileum halen.”

NIJMEGEN - “In onze stad worden er jaarlijks zo’n 30.000 kinderen behandeld in ziekenhuizen en zorgcentra. Sommigen komen voor een kortdurend bezoekje aan de polikliniek en anderen moeten helaas wat langer op de afdeling verblijven. Omdat een ziekenhuisbezoek al spannend genoeg is, willen wij er alles aan doen om het zieke kind meer op zijn of haar gemak te laten voelen”, vertelt bestuurslid Stef de Grood. Als tandarts weet hij hoe belangrijk het is om rust te creëren. “Een kind raakt gemakkelijk getraumatiseerd. Door een kale hal of behandelkamer op te fleuren met kleurrijke schilderingen of versieringen, is een ziekenhuisbezoek al veel minder eng.”

Stichting Mijn Liefste Wens heeft al vele succesvolle projecten achter de rug. Zo heeft het Amaliaziekenhuis in het Radboudumc een dierenontmoetingsplek, waar de ziekenhuispatiëntjes weer even kunnen knuffelen met hun huisdier. In het Canisius-Wilhelminaziekenhuis worden de kinderen verwelkomd door een interactieve projectie op de vloer, de zogenaamde Bitmove. Ook in de Sint-Maartenskliniek tracht de stichting het verblijf aangenamer te maken. “Het zijn initiatieven die jonge patiëntjes weer even afleiding en plezier bieden en daar doen wij het allemaal voor,” vertelt medebestuurslid Gerry Evers-Westerlaken. “We gaan door met het realiseren van projecten en momenteel zijn wij bezig met het gebruik van virtual realitybrillen om de kinderen weer even hun eigen omgeving te laten ervaren. Hiervoor plaatsen wij thuis en op school 360-gradencamera’s, waardoor ze vanuit het ziekenhuisbed weer even bij hun familie of klasgenootjes zijn.”

Om deze en andere projecten tot stand te brengen, zoekt de stichting naar sponsoring, schenkingen en donateurs. “In ons 12,5-jarig jubileumjaar willen wij de afdeling radiologie, de traumakamers, de wachtruimte en de kinderkamers van het Radboudumc kindvriendelijker te maken”, vertelt Stef. “Het maakt namelijk heel veel uit of je op ‘kamer 3’ of in de ‘paardenkamer’ slaapt. Ook willen wij een beweegtuin voor het CWZ realiseren.”

Vrijwillig zetten Gerry en Stef zich voor de stichting in. “Het is goed om niet alleen met je eigen leven bezig te zijn”, beaamt het tweetal. “Ook in je eigen omgeving, hier in onze stad, kun je al veel voor een ander betekenen en wat is er nou mooier dan weer een lach op een kindergezicht te toveren?”. Meer informatie op www.mijnliefstewens.nl.