Afbeelding

ROC houdt Techniekdag in Nijmeegs Technovium

Algemeen

In het Technovium-gebouw is op zaterdag 24 september de Techniekdag Nijmegen. De Techniekdag is vrij toegankelijk voor iedereen die wil ervaren hoe leuk en veelzijdig techniek is.

nijmegen - Scholen (van vmbo tot en met universiteit) en bedrijven uit de regio Nijmegen presenteren zich door middel van doe-activiteiten. Jongeren tot 14 jaar kunnen zo op een leuke manier kennis maken met technische opleidingen en beroepen. Zo kunnen ze bijvoorbeeld alles te weten komen over energie, elektriciteit en watermanagement. Er is een VLOG-wedstrijd voor middelbare scholieren en in het kader van voedsel en technologie is er een supermoderne pannenkoekenprinter. Jongeren maken kennis met de technologie van de 21e eeuw zoals 3D printen en lasersnijden.
Metaal, bouw, timmerindustrie, meubel/interieurbouw, installatietechniek, elektro- en motorvoertuigentechniek en ICT presenteren zichzelf tijdens deze kijk-, doe- en speeldag. De Techniekdag wordt georganiseerd door Junior Technovium, VNO-NCW regio Arnhem- Nijmegen, het regionale bedrijfsleven en de onderwijsinstellingen (mbo, hbo en universiteit). Bij de Techniekdag bieden zo’n 60 standhouders de mogelijkheid kennis te maken met die wondere wereld van de techniek. De dag is van 10.00 tot 16.00 uur op de Heyendaalseweg 98 in Nijmegen. Info:

www.techniekdag.nl