Afbeelding
Foto:

Woonzorglocatie De Sterreschans viert tiende verjaardag

do 7 okt 2021, 08:24 Algemeen

NIJMEGEN - Woonzorglocatie De Sterreschans aan de Ubbergseveldweg bestaat tien jaar. Het voormalige schippersinternaat is vele hoogtepunten en een grote verbouwing verder. Afgelopen week stond daarom in het teken van terugblikken, uitstapjes en proosten met elkaar.

De feestweek begon met een fotopresentatie waarbij de bewoners en medewerkers terug in de tijd gingen; een terugblik op tien jaar De Sterreschans. Het voormalig schippersinternaat is destijds verbouwd tot woonzorglocatie van Domus Magnus waarbij twee vleugels zijn aangebouwd. Deze plaatjes ontbraken uiteraard niet tijdens de presentatie. Vervolgens mocht iedereen een koptelefoon op, want de volgende activiteit op het programma was de silent disco. De bewoners vonden het een bijzondere muzikale ervaring waarbij zelfs werd gedanst.

Tien jaar in dienst

Het hoogtepunt van de feestweek was het uitstapje met bijna alle bewoners en medewerkers naar het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem. De regenbuien konden de pret niet drukken en de groep genoot enorm van alle bezienswaardigheden. In de avond werd de dag afgesloten met een heerlijk diner in de kasteelboerderij in het Openluchtmuseum. Wat de avond extra bijzonder maakte, is dat de medewerkers die tien jaar in dienst zijn in het zonnetje werden gezet. Zij zijn er namelijk al vanaf het begin bij! Dus ook dat werd gevierd.

Barbecueën als lunch

De week werd afgesloten op vrijdag 1 oktober, de dag dat De Sterreschans officieel tien jaar bestond. De dag begon met een koffiemoment en uiteraard een heerlijk stuk gebak erbij. In plaats van een lunch werd er een uitgebreide barbecue georganiseerd. Zo willen de bewoners iedere dag wel lunchen! Het was een fantastische week; bewoners en medewerkers hebben enorm genoten. Op naar de volgende tien jaar.


Afbeelding
Afbeelding