COC Regio Nijmegen viert 50-jarig jubileum

do 7 okt 2021, 08:48 Algemeen Kort nieuws

NIJMEGEN - COC Regio Nijmegen viert vrijdag 8 oktober het 50-jarig jubileum. COC Regio Nijmegen zet zich al 50 jaar in voor de belangen van lhbti personen in regio Nijmegen. COC Regio Nijmegen is een lidvereniging van COC Nederland, die dit jaar 75 jaar bestaat. 

Het motto van het jubileum is ‘Oog voor verleden - Blik op de toekomst’. Ap Willemsen, voorzitter van COC Regio Nijmegen: “Hoewel de acceptatie van lhbti personen de afgelopen 50 jaar is toegenomen, is het bestaan van COC Regio Nijmegen ook in 2021 nog steeds van belang. We zijn er voor kwetsbare doelgroepen binnen de regenbooggemeenschap, vragen aandacht voor de belangen van lhbti personen binnen de lokale politiek en zorgen voor een veilige plek waar iedereen zichzelf kan zijn. COC Regio Nijmegen zal zich ook de komende jaren hiervoor blijven inzetten.” 

Het jubileum wordt gevierd met een feestelijke versiering van de plaquette van oprichting op de Mr. Franckenstraat 76. Cantus Obliquus zorgt voor de muzikale omlijsting. De bijeenkomst vindt plaats op vrijdag 8 oktober om 19.00 uur en is voor iedereen toegankelijk. Na deze bijeenkomst verplaatst het feest zich naar het stadhuis, waar de Burgemeester Dalesprijs wordt uitgereikt aan het Lesbisch Archief Nijmegen. Boris Diettrich verzorgt dit jaar de bijbehorende Burgemeester Daleslezing. 

Ter ere van het 50-jarig bestaan van COC Regio Nijmegen is er ook een speciaal jubileummagazine samengesteld en een jubileumpodcast opgenomen. Het magazine kan op vrijdag 8 oktober tussen 16.30-18.00 uur opgehaald worden bij het Roze Huis (Sint Anthoniusplaats 1). De jubileumpodcast is te vinden via de Social Mediakanalen van COC Regio Nijmegen.