Gratis voorleesboek bij inleveren afgedankte apparatuur

vr 8 okt 2021, 08:20 Algemeen Kort nieuws

NIJMEGEN - Kinderboerderijen ‘t Boerke, Lindenholt en Kobus in Nijmegen helpen bezoekers beter recyclen, zij zijn een Wecycle-inleverpunt voor kleine apparaten. Tijdens de Nationale Recycleweek (11 - 17 oktober) ligt hier voor snelle inleveraars van een klein apparaat een leuk cadeautje klaar, een gratis voorleesboekje: Sanne SuperPower. Op een leuke manier leren kinderen en hun (groot) ouders alles over recyclen. Wees er snel bij, op=op!

Hans de Rijk van Kinderboerderijen Actief: “Kinderboerderijen zijn laagdrempelige educatieve ontmoetingsplekken in de buurt voor jong en oud. We stimuleren graag het recyclen van e-waste en bekendheid over hergebruik van grondstoffen. In de Recycleweek gebeurt dit door speciale activiteiten te organiseren, gecombineerd met het voorleesboek.” 

Op www.kinderboerderijenactief.nl/recycleweek/ zijn deze activiteiten te vinden.

Wecycle

Wecycle is een landelijke campagne van Stichting OPEN en Stichting Lightrec die consumenten en bedrijven moet aanzetten om elektrisch afval en energiezuinige verlichting gescheiden in te leveren bij een van de 13.000 Wecycle-inleverpunten. Ruim 180 van deze punten zijn kinderboerderijen. Hier kunnen mensen kleine afgedankte elektrische apparaten inleveren. Meer informatie en alle e-waste inleverpunten: wecycle.nl