Kunstenaars in hun atelier aan het werk.
Kunstenaars in hun atelier aan het werk. Foto: Annie van Gemert

Open ateliers Krayenhoffkazerne Nijmegen

do 21 okt 2021, 16:57 Algemeen

NIJMEGEN - De Krayenhoffkazerne aan de Molenveldlaan in Nijmegen staat in de maand november weer in het teken van de jaarlijkse open ateliers. De bezoekers kunnen in het weekend van 6 & 7 en 13 & 14 november een blik werpen achter de schermen bij 29 deelnemende kunstenaars. De Krayenhoffkazerne biedt tussen 12.00 en 17.00 uur een podium aan beeldende kunst in allerlei disciplines zoals glaskunst, fotografie, schilderen, beeldhouwen, tekenen, textieldesign, keramiek en video. 

“Bezoekers kunnen kiezen uit kunstwerken in allerlei vormen, kleuren, materialen, grote en kleine formaten en verschillende prijsklassen. De open ateliers vormen een kleurrijke en inspirerende omgeving waar belangstellenden kunnen genieten van kunst. Het is elk jaar weer een bijzondere ervaring om in de ateliers het werkproces van de kunstenaars te kunnen volgen. Er is ook de gelegenheid om een gesprek aan te gaan met de kunstenaar, het nieuwe werk te bewonderen en eventueel kunst te kopen”, aldus de organisatie.

“Laat je inspireren door de diversiteit aan kunst in de kazerne. Belangstellenden kunnen zich ook inschrijven voor workshops, cursussen, portret opdrachten en men kan (gesigneerde) boeken bestellen. Iedereen is van harte welkom om het nieuwe werk van kunstenaars te bekijken! We hebben een aangepaste looproute in het gebouw met een aparte uitgang. De open ateliers zijn gratis toegankelijk.” 

 Meer info: www.kunstindekazerne.nl