Kinderen gaan op spannende nachtelijke speurtocht

ma 18 okt 2021, 08:37 Algemeen Kort nieuws

NIJMEGEN - Natuurtuin Goffert en Kinderboerderij De Goffert verzorgen zaterdag 30 oktober een spannende speurtocht voor kinderen van 8 tot 12 jaar (en hun begeleiders) tijdens de Nacht van de Nacht. Met deze speurtocht door de Natuurtuin Goffert (gevestigd aan de Goffertweg 19 in Nijmegen) wordt op een speelse manier aandacht gevraagd voor het effect van kunstlicht op de natuur. 

Aan de hand van allerlei speelse opdrachten lossen kinderen tijdens deze speurtocht een puzzel op. De activiteit duurt van 19.00 tot 21.00 uur. Neem een zaklamp mee! Deelname is gratis, reserveren is niet nodig en er is geen corona-vaccinatiebewijs nodig, omdat het een doorstroom-evenement in de buitenlucht is. Kijk voor meer informatie op www.natuurtuingoffert.nl/nacht 

De Nacht van de Nacht is een jaarlijks evenement georganiseerd door de Natuur- en Milieufederaties. Tijdens de Nacht van de Nacht worden er door het hele land evenementen georganiseerd in het donker. Honderden bedrijven en gemeenten doven lichten van gebouwen en reclameverlichting. Dit jaar wordt de Nacht van de Nacht voor de zeventiende keer georganiseerd, op zaterdag 30 oktober. De nachtelijke speurtocht van de Natuurtuin Goffert en Kinderboerderij De Goffert is een van de Nacht van de Nacht-activiteiten. 

Op veel plekken in Nederland is het nooit helemaal donker. Dat komt doordat er ’s nachts veel lampen aanstaan. Dat heeft vaak een negatieve invloed op planten en dieren. Zo verspillen nachtvlinders hun tijd rond lampen, zijn er minder plekken waar uilen hun prooien kunnen vangen en groeien sommige planten minder goed. Het doel van de Nacht van de Nacht is dan ook om Nederland bewust te maken van de gevolgen van kunstlicht.