Deelnemers aan de Lentewandeltocht bij de rustplek.
Deelnemers aan de Lentewandeltocht bij de rustplek. Foto:

Lentewandeltocht beleeft herfsteditie

ma 25 okt 2021, 08:41 Algemeen

NIJMEGEN - Vanwege corona mocht de 61e Nijmeegse Lentewandeltocht in maart niet doorgaan. Nu heeft WSV Zwanenveld de vergunningen rond om de Lentewandeltocht alsnog op zaterdag 13 en zondag 14 november te houden. Een herfsteditie van de Lentewandeltocht. 

Deze uitgestelde Lentewandeltocht vertrekt net als de laatste jaren vanaf de blokhut van ZV De Batavieren aan de Grootstalselaan 13 in Nijmegen. Vanaf hier leiden afwisselende routes de wandelaars door de glooiende en bosrijke omgeving van Nijmegen. 

Afhankelijk van de gekozen route lopen wandelaars over de stuwwal, de bossen van Berg en Dal en Groesbeek. De 40 km route loopt deels over de beroemde en beruchte Zevenheuvelenweg. 

Ook voor beginners, rustzoekers en gezelligheidslopers is de Lentewandeltocht een geschikt wandelevenement. Zij kunnen namelijk kiezen uit 5 - 10 - 15 -  20 - 25 - 30 of 40 km. Uiteraard is ook dit jaar de rustplaats bij scouting Keizer Karel in het bos in de route opgenomen.

U kunt zich vooraf inschrijven voor deelname op www.lentewandeltocht.nl. U kiest uw route en tijdvak en kunt online het inschrijfgeld betalen. Door de aangepaste coronamaatregelen is het ook weer mogelijk om op de wandeldagen zelf in te schrijven. Dit kan op het startbureau aan de Grootstalselaan 13 in Nijmegen. Hier zijn coronamaatregelen getroffen om zo veilig mogelijk te kunnen starten en finishen. 

Het startbureau is open vanaf 08.00 uur. Het inschrijfgeld bedraagt voor alle afstanden 3,50 euro (7,00 of 5,00 euro als u een beloning wenst).