Woonprotest in Nijmegen

Algemeen Kort nieuws

NIJMEGEN - In navolging van Amsterdam, Rotterdam en Arnhem komen zondag 31 oktober ook in Nijmegen mensen bijeen voor een woonprotest. De bijeenkomst is op Plein ‘44 en begint om 14.00 uur.

“Naast Amsterdam en Utrecht is er geen stad waar de woningnood zo groot is als in Nijmegen. Met het motto ‘huizen voor mensen, niet voor winst’ wil de Nijmeegse Wooncoalitie bijdragen aan het ontstaan van een brede beweging van woonverzet. De Nijmeegse Wooncoalitie is ontstaan uit samenwerking tussen verschillende linkse actiegroepen, politieke partijen en andere grass roots organisaties. Deze coalitie is een beweging aan het bouwen die de onvrede over de huidige woonsituatie omzet in effectieve en radicale verandering. Zo demonstreren zij voor een einde aan langdurige leegstand en de directe huisvesting van dakloze internationale studenten. De coalitie heeft zich solidair verklaart met de situatie van migranten en vluchtelingen en legt de oorzaak van de wooncrisis bij het feit dat woningen vaker een manier zijn om winst te maken, in plaats van een recht dat mensen hebben”, aldus de Nijmeegse Wooncoalitie..

Om 14.00 uur start de manifestatie op Plein 1944. Sprekers zijn onder andere Lilian Selp namens de Bond Precaire Woonvormen, Joshua de Roos namens de LSVB, filosoof Michael Grooff en Kayleigh Hofstede van studentenvakbond AKKU. Nadat het podiumprogramma rond 15:30 is afgelopen, lopen de demonstranten een mars door het centrum van Nijmegen. Deze mars zal eindigen op dezelfde plek als vanwaar die vertrok. De organisatie hoopt op meer dan duizend demonstranten. 

https://nijmeegsewoonprotest.nl/

Instagram: https://www.instagram.com/nijmeegsewoonprotest/

Twitter: https://twitter.com/woonprotest024