Expositie in gebouw Tandheelkunde

Algemeen Kort nieuws

NIJMEGEN - Werken van Chris Semmelink (schilderijen en collages), Monique Polman (keramiek) en Hans Dillesse (houtsnede) zijn te zien in het gebouw van Tandheelkunde (hal en benedenverdieping) aan de Philips van Leydenlaan 25 in Nijmegen tot 3 januari 2022. Openingstijden: maandag tot en met vrijdag 09.00 - 18.00 uur.

Chris Semmelink maakt schilderijen die gebaseerd zijn op de waarneming: veelal landschappen, maar ook interieurs en portretten. Zijn kleurrijke werk is geïnspireerd op de traditionele schilderkunst, maar met een zeer eigen signatuur. Hij verdeelt zijn schilderijen in vlakken, die ten opzichte van elkaar verschuiven. Daardoor ontstaat een beeld in fragmenten; een wereld die balanceert tussen realisme en abstractie. De laatste jaren gebruikt hij in toenemende mate de collage als werkwijze. Alle tentoongestelde werken hebben een Frans thema.

Hans Dillesse heeft zich gespecialiseerd in het portret. Ook heeft hij de stad ontdekt met zijn gebouwen, straten en verkeer. Speciaal is hij geboeid geraakt door het nachtelijke licht en zijn reflecties. In deze tentoonstelling ligt de nadruk echter op een geliefde techniek uit zijn academietijd: de houtsnede. 

Monique Polman is lid van de Nederlandse vakgroep van keramisten. Haar laatste werk is geïnspireerd door de natuur. Rariteitenkabinetten en verzamelingen uit de 16e tot en met de 18e eeuw zijn een bron van ideeën en verwonderingen. Van keramiek maakt Polman ‘naturalia’ zoals kleurrijke insecten die ze tentoonstelt in authentieke insectenlades. Bijzondere vondsten op sterk water uit het verleden gebruikt ze als inspiratie voor haar hedendaagse ‘sterk water collectie’. De laatste tijd maakt ze ook series koralen en paddenstoelen die ze onder glazen stolpen plaatst.