Kampioen Ilja Mamasakhlisov met beker.
Kampioen Ilja Mamasakhlisov met beker. Foto:

NABA boksers uit Nijmegen in actie tijdens Noord Nederlandse kampioenschappen

ma 22 nov 2021, 08:20 Algemeen

NIJMEGEN - Tijdens de Noord Nederlandse kampioenschappen traden enkele leden van de Nijmeegse Amateur Boks Associatie (NABA) in de ring. De jongste NABA-bokser Ilja Mamasakhlisov moest in Assen aantreden tegen Dylan Horenberg van boksclub Twente in de scholierenklasse en bokste direct de finale. Deze talentvolle boksers maakten er een spektakel van met hoogstaande combinaties en stoten. Omdat er geen publiek aanwezig mocht zijn waren de bokspartijen te volgen via een livestream. Aangemoedigd door hun coaches maakten ze er een geweldige openingspartij van. Ilja trok de wedstrijd naar zich toe, won met 3 tegen 0 en werd daarmee kampioen. 

Daarna trad Giovanni Sonneveld aan in de klasse tot 69 kg, hij bokste zijn allereerste wedstrijd en was aardig gespannen Giovanni sloeg zijn tegenstander in de tweede ronde knockout en mag komend weekend aantreden in de finale. 

Karsten Paardenkoper bokste de kwartfinale partij in de zwaargewicht klasse tegen Arkram van Jimmy’s gym. Karsten moest vol aan de bak. Drie rondes lang heeft hij alles gegeven en won de wedstrijd. Na een korte nacht moest hij de volgende dag alweer aantreden voor de halve finale die hij verloor. 

De 16-jarige Jan Calis bokste zijn eerste officiële bokspartij en meteen de halve finale voor een kampioenschap. Drie rondes lang had hij de controle en maakte goed geplaatste treffers. Hij won overtuigend en treedt samen met Giovanni zondag 28 november aan voor de finales. 

Jan Calis wint zijn eerste officiële partij.