De jeugd in actie.
De jeugd in actie. Foto: Rob Koppers Fotograaf

Bindkrachtcup voor de Nijmeegse jeugd

za 4 dec 2021, 16:23 Algemeen

NIJMEGEN - Bindkrachtcup is een jaarlijks terugkerend voetbaltoernooi voor Nijmeegse jongeren tijdens de kerstvakantie. De organisatie is nog op zoek naar teams die willen meedoen. Inschrijven kan tot zondag 12 december. 

Vijf dagen lang - van 27 tot en met 31 december - komt de jeugd van Nijmegen samen in Sporthal de Triangel. Van 27 tot en met 30 december is het toernooi voor teams van verenigingen. Voor 31 december kun je je eigen team inschrijven. Dat mogen ook gemengde teams zijn. 

Ook is er dit jaar weer een FIFA-toernooi op de playstation. En er is een leuk randprogramma met workshops. Voor het FIFA-toernooi en de workshops hoef je je niet in te schrijven. Meer informatie en inschrijving op bindkrachtcup.nl. Op facebook en instagram vind je de laatste informatie.

Voor jongens zijn er drie leeftijdscategorieën: 10-12, 13-14 en 15-17 jaar. Voor meisjes zijn er de categorieën 10-13 en 14-16 jaar. 

Aanmelden doe je vanuit je voetbalvereniging. Zorg ervoor dat je minimaal 8 en maximaal 12 spelers hebt. Meer info en inschrijfformulier op www.bindkrachtcup.nl.

Op 31 december is er de Bindkrachtbattle. De teams van de Bindkrachtbattle hoeven geen lid te zijn van een voetbalvereniging. Inschrijven doe je niet via de website maar via de jongerenwerker uit je eigen wijk (www.bindkracht10.nl/projecten/jongerenwerk). Je kunt je aanmelden in twee leeftijdscategorieën: 10-13 jaar of 14-17 jaar.

Veilig georganiseerd

Het toernooi wordt veilig georganiseerd. Vanwege de corona-regels kunnen dit jaar alleen jongeren tot 18 jaar meedoen. Deelnemers kunnen alleen meedoen als ze ingeschreven zijn. Door corona kunnen er op dit moment geen bezoekers op de tribune. En uiteraard houden we ons aan de ‘gewone’ coronaregels.”

De Bindkrachtcup is een initiatief van Bindkracht10 in samenwerking met Gemeente Nijmegen. Ook verschillende bedrijven en sponsoren uit Nijmegen dragen hun steentje bij. Subsidie is er van WinterGames.

www.bindkracht10.nl