Voor alle leden van Duikteam De Kaaiman een tas met lekkers.
Voor alle leden van Duikteam De Kaaiman een tas met lekkers. Foto:

Geen duik maar oliebollen drive-through

di 11 jan 2022, 14:01 Algemeen

NIJMEGEN - Leden van Duikteam De Kaaiman uit Nijmegen moesten het dit jaar voor de tweede keer op rij doen zonder hun traditionele oliebollenduik. Dit vanwege de landelijke coronamaatregelen.

Deze duik heeft normaal gesproken plaats begin januari in de Berendonck bij Wijchen. Ter plaatse worden dan verse oliebollen gebakken die door de duikers in een waterdichte verpakking naar het onderwaterhuis De Aquavilla worden gebracht. Op een diepte van 15 meter worden de oliebollen dan genuttigd. De teamleden die het koude water niet wensen te trotseren, komen samen aan de waterkant om daar elkaar een voorspoedig nieuwjaar met vele duiken te wensen.

Om toch de traditie hoog te houden en de saamhorigheid te bevorderen, hield Duikteam De Kaaiman dit jaar een heuse oliebollen drive-through bij het eigen clubhuis.

Voor jeugdleden en seniorleden was er een tasje met wat (fris)bubbels, snacks, een nieuwjaarswens en versgebakken oliebollen. 

De clubleden konden deze tasjes ophalen op de parkeerplaats van het clubhuis. Geheel volgens de richtlijnen, in de buitenlucht met voldoende afstand tot elkaar. De parkeerplaats was voor die gelegenheid omgetoverd tot echte drive-through met oliebollenkraam, vrolijke muziek, knapperend vuurtje en een gezellige verlichting. 

Nadat de leden hun borreltas hadden opgehaald was er een online Zoom bijeenkomst om gezamenlijk het nieuwe jaar in te luiden.

Afbeelding