Meike uit Nijmegen kreeg een bijdrage uit het fonds Music Support Gelderland.
Meike uit Nijmegen kreeg een bijdrage uit het fonds Music Support Gelderland. Foto:

Steun voor Nijmeegse muzikanten

Algemeen

NIJMEGEN - In het najaar van 2020 startten het Prins Bernhard Cultuurfonds en Poppunt Gelderland een nieuw laagdrempelig fonds voor ambitieuze artiesten uit Gelderland: Music Support Gelderland. 

Het eerste jaar kwamen er zo’n 250 aanvragen uit de hele provincie binnen en zijn er 45 acts ondersteund met een totaalbedrag van 41.900 euro. Wegens succes wordt de regeling vervolgd en kunnen ook Nijmeegse producers, bands, singer-songwriters, hiphopacts en andere popmuzikanten vanaf nu weer een aanvraag doen bij Poppunt Gelderland.

Music Support Gelderland krijgt vervolg

Met de bijdrage van Music Support Gelderland kunnen Gelderse artiesten gericht toewerken naar de volgende stap in hun carrière. Denk aan audio- en video-opnames, coaching, het ontwikkelen van een innovatief liveconcept of het inhuren van professionals. Poppunt Gelderland is blij om te mogen melden dat de regeling in 2022 wordt voortgezet: “Het fonds stelt popmuzikanten in de gelegenheid om aan hun muziek te werken, ook nu veel andere inkomsten door corona zijn weggevallen. Bovendien is gebleken dat een bijdrage van Music Support Gelderland de kansen van Gelderse acts bij andere fondsen vergroot, omdat cofinanciering vaak een voorwaarde is”, aldus Douwe Esschendal.

Sinds 12 januari is het loket van Music Support Gelderland geopend en kunnen artiesten hun plan indienen via www.poppuntgelderland.nl, waarna een commissie van professionals uit de muzieksector de aanvragen bekijkt. In 2022 vinden er zes aanvraagrondes plaats en is er in totaal 36.000 euro beschikbaar vanuit het Cultuurfonds.

www.poppuntgelderland.nl