Taart voor de stille helden op school.
Taart voor de stille helden op school.

PvdA zet ondersteunend onderwijspersoneel in het zonnetje

Algemeen

NIJMEGEN - Op de Internationale dag van het onderwijs (24 januari) is de PvdA Nijmegen op pad gegaan met taarten voor het onderwijs ondersteunend personeel (OOP). “Zij zijn de, soms stille, kracht binnen scholen. Om hen te bedanken en in het zonnetje te zetten.” 

“Het OOP zorgt ervoor dat leerlingen een plek hebben waar ze naar toe kunnen buiten hun lessen om, maken praatjes, hebben pestgedrag in de gaten, zorgen ervoor dat schoolreisjes door kunnen gaan of helpen bij ICT-problemen bij leerlingen en leraren. Wat is een school zonder deze mensen?”, aldus PvdA Nijmegen. “Daarom zijn we langs de scholen gegaan met taart om hen te bedanken.” 

Kandidaatsraadslid Maartje Maas werkt zelf op het Mondial College en ziet dagelijks het werk dat gedaan wordt door de conciërges. “Ze zijn de ogen en oren van de school. In de pauzes zien ze bijvoorbeeld de leerlingen wel of niet alleen zitten en kunnen er voor de leerling zijn door ze aandacht te geven of een hart onder de riem te steken. Voor mentoren van de leerlingen zijn deze extra ogen en oren superbelangrijk. Een leerling moet zich overal gezien voelen op een school.” 

“Op de Internationale dag van het onderwijs wordt stilgestaan bij het recht op onderwijs. Iedereen heeft recht op een gratis en verplicht onderwijs. Goed onderwijs voor iedereen verkleint de ongelijkheid in de samenleving. De PvdA wil deze dag dan ook niet aan haar voorbij laten gaan. Wij doen dat door de kanjers binnen onze Nijmeegse middelbare scholen te bedanken.”