Vlnr. Freek van Ginkel, Hettie Laarakker, Karin van Dooren, Caroline Koenders en Yvonne Halfkens.
Vlnr. Freek van Ginkel, Hettie Laarakker, Karin van Dooren, Caroline Koenders en Yvonne Halfkens. Foto:

‘Hezelkunst’ in het Hezelstraatkwartier

Algemeen

NIJMEGEN  - Het Hezelstraatkwartier staat zaterdag 14 en zondag 15 mei in het teken van de kunst. Ooit bestempelde de gemeente Nijmegen deze wijk tot het ‘Montmartre van Nijmegen’. Op 14 en 15 mei openen 14 kunstenaars en galeristen de deuren voor het publiek!

“We hebben te maken met een primeur want het is de eerste keer dat de handen ineen worden geslagen om zo’n evenement op deze plek mogelijk te maken”, aldus de organisatie.

Bij Cis Bakker (Galerie Felix solo aan de Lange Hezelstraat 93), borrelde het idee al een tijdje. Na wat gepolst te hebben, kwam in januari een aantal enthousiaste Hezelstraatkwartierders bij elkaar. Bij Hettie Laarakker, eigenaar van ‘Ruimte voor Kunst’, werden plannen gesmeed die resulteerden in de oprichting van een nieuw evenement met de naam ‘Hezelkunst’. 

De organisatie is in handen van Karin van Dooren (Kunstkamer Kraai - Bottelstraat 8a), Caroline Koenders (SLAK atelier - Hessenberg 1), Freek van Ginkel (kunstenaar woonachtig in de Pijkestraat 21), Hettie Laarakker (Ruimte voor Kunst - Lange Hezelstraat 46) en Yvonne Halfens (kunstenaar met atelier in de Pijkestraat 6).

Het startpunt van de route is Lange Hezelstraat 46 waarvan alle deelnemers minimaal één werk te zien is. Daar zijn folders met alle open ateliers en een looproute verkrijgbaar. 

“We hopen eenieder te laten kennismaken met kunst in het Hezelstraatkwartier. Ons streven is dat het een jaarlijks terugkerend evenement wordt.”