De pannenkoekenboot op de Waal.
De pannenkoekenboot op de Waal.

Waaltochten met gids Rob Jaspers

Algemeen

NIJMEGEN - De Waal en het groeiende Nijmegen beleven vanaf het midden van de rivier met uitleg van oud-journalist Rob Jaspers is dit voorjaar weer mogelijk. 

Vanaf medio mei zijn er weer speciale Waaltochten waarop Jaspers deelnemers bijpraat over de ontwikkelingen langs en op de rivier, de historie en toekomst van de oevers. Deelname kost 14,50 euro, daarvan gaat 3 euro naar het fonds Hoop voor Oekraïne.

De Nijmeegse Waalkade, Waalhaven en Waalfront zijn de afgelopen decennia enorm veranderd. Het zijn nu plekken van plezier, recreatie en wonen. Nijmegen heeft in hoog tempo een nieuw gezicht aan de Waal gekregen. Jaspers neemt de deelnemers mee in die vernieuwing, de groei van de waterstad. Hij vertelt ook over de impuls die het rivierpark bij Lent aan Nijmegen heeft gegeven. Jaspers staat ook stil bij de vele veranderingen in de omliggende polders. 

Deelname aan de Waaltochten van anderhalf uur met gids Rob Jaspers kost 14,50 euro. Data: zondag 15 mei 10.30 uur, donderdag 19 mei 16.30 uur, zaterdag 21 mei 10.30 uur, zondag 5 juni 10.30 uur, donderdag 16 juni. 

Boeken kan alleen online via nijmegen.pannenkoekenboot.nl