NEC voor aftrap van de wedstrijd NEC - Fortuna Sittard.
NEC voor aftrap van de wedstrijd NEC - Fortuna Sittard. Foto: Broer van den Boom/Orange Pictures

NEC sluit seizoen af als nummer 11 van de Eredivisie

Algemeen

NEC is de Eredivisie als nummer 11 geëindigd in haar eerste seizoen op het hoogste niveau sinds 2017. Een uitstekende prestatie van de ploeg van trainer Rogier Meijer, die geen moment in de problemen is gekomen en moest vrezen voor degradatie. 

Tegen Fortuna Sittard afgelopen zondag streed de ploeg volop mee voor play-offs om Europees voetbal, maar de Nijmegenaren moesten haar meerdere erkennen in de Limburgers en sloten zo het seizoen eigenlijk geheel in stijl af. 

De nipte 3-2 nederlaag in Eindhoven wist NEC vol bravoure tot stand te brengen en het had zelfs recht op meer. Kansen werden volop gecreëerd met aanvallend voetbal. In eigen huis was het het hele seizoen aanmodderen: supporters zijn zelden verwend. Alleen de opening in eigen huis tegen PEC Zwolle was leuk om te zien.

Vijf keer hebben fans kunnen juichen op de tribune. Dat is beroerd weinig, zeker gezien de potentie die de ploeg in uitwedstrijden liet zien. Dat ontbrak dus ook volledig tegen Fortuna. De bezoekers kwamen al vroeg op 0-1 via Zian Flemming en NEC was niet bij machte dit nog om te draaien.

Nu wacht een maand vakantie voor de Nijmeegse ploeg, die een drukke transferzomer kan verwachten. Van spelers Édgar Barreto en Rens van Eijden werd reeds afscheid genomen. Met spelers als Jonathan Okita, Cas Odenthal, Rodrigo Guth en Javier Vet zal de club graag verder willen, maar of zij dat op hun beurt ook met de club willen moet de komende maanden blijken.